Čitaj mi!

Mađarska planira više hiljada policajaca na granici sa Srbijom

Mađarska Vlada će štititi svoje granice tehničkim, ljudskim i pravnim kapacitetima, kaže Janoš Lazar, vodeći ministar u kabinetu predsednika Vlade Mađarske.

Janoš Lazar je, na konferenciji za novinare u Budimpešti, rekao da je Vlada danas razmatrala izveštaje ministara unutrašnjih poslova i odbrane u vezi sa izgradnjom ograde na mađarsko-srpskoj granici, javlja dopisnik RTS-a.

Kako je rečeno, prva linija ograde sa bodljikavom žicom će biti gotova do 31. avgusta, dok se istovremeno gradi i 3,5 metara visoka druga ograda iza one prve.

Takođe, duž ograde će patrolirati više hiljada policajaca koji će štititi ogradu i sprečavati ilegalne prelaske granice. Jedinice graničara će, kako je rekao, biti uspostavljene unutar policijskih snaga.

"Vlada je zatražila od vladajućih stranaka u parlamentu da do početka septembra zakažu vanrednu sednicu parlmenta na kojoj će biti promenjen Krivični zakon. Po tom predlogu će ilegalan prelazak granice i oštećenje ograde biti tretirani kao krivično delo, umesto prekršaja, a biće pooštrene sankcije prema krijumčarima ljudi", rekao je Lazar.

Dodao je da će kampanjom u tranzitnim zemljama biti poručeno ilegalnim migrantima da ne vredi da kreću ka Mađarskoj, a krijumčarima ljudima da se ne isplati da vode ilegalce tom rutom.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 18. avg 2015, 19:05) - anonymousRadovan [neregistrovani]

Apsolutno pravilno;

Nek Srbija skuplja belosvetske probleme,mozda ce tako lakse resiti svoje? Srpske vlasti su duzne da poloze racune narodu na uvid, o materijalnim izdatcima [svakodnevnim od nelegalno useljenih; emigranata, migranata, i azilanata.

(utorak, 18. avg 2015, 18:57) - anonymous [neregistrovani]

Pametne nase komsije Madjari

Tako i treba samo se mi Srbi igramo sa situacijom ,e tek kad se stvore ogromni problemi onda ce Srbin da krene da resava normalno kao i uvek prekasno ce biti. Gospodo politicari gde su nam granicari i kako ber to ulazi svako kome se cefne na koj nacin je to Srbia sigurna zemlja? Ako iko treba da neko dize zizu to smo trebali mi sa Makedoncima i u tome bi trebali ucestvovati i EU i tako zastiti svoje granice .Madjari daj te tu zicu na Makedonsku granizu veruj te na rec imacemo svi miran san !!! Imate pravo da je dizete kad je mi nismo podigli tamo gde je potrebna.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">