Čitaj mi!

EP povlači rezoluciju o Srebrenici?

Evropski parlament najverovatnije će povući odluku da se u dnevni red plenarnog zasedanja u julu uvrsti predlog rezolucije o Srebrenici, saznaje "Danas".

Tim tekstom trebalo je da se institucije EU pozovu da učine sve da se takav zločin više nikada ne ponovi.

Preovladao je stav da bi takva rezolucija "bila previše problematična zbog hrvatskih poslanika u EP".

Procenjeno je da rezolucija o Srebrenici sada ne bi bila ugodna ni za jednu stranu, piše Danas, pozivajući se na izvore u EP.

"Niko ne želi da se ponovi slučaj od prošle jeseni, kada je doneta rezolucija o Vojislavu Šešelju, što je izazvalo probleme. Procenjeno je, dakle, da rezolucija o Srebrenici
sada ne bi bila ugodna ni za jednu stranu, iako je, svakako, takav dokument potreban", ističu izvori u EP, prenosi Fonet. 

broj komentara 18 pošalji komentar
(subota, 13. jun 2015, 21:21) - ] [neregistrovani]

Самопоштовање

Тиме што неки, међу Нама, прећуткују и не захтевају Поштовање и Сећање на Наше Жртве, никоме не чине услугу и добро.
Злочин је злочин и ничије родољубље није здраво, ако почива на мржњи.
О поштењу, правди и истини, Србија још увек, на жалост, нема саговорника.
Ни у окружењу, ни на западу.

(subota, 13. jun 2015, 18:47) - 555 [neregistrovani]

Nepravda

Dakle opozvace rezoluciju ne zato sto ona ne vodi nicemu pozitivnom i nepravedna je (ignorise cinjenicu da su u poredjenju Muslimani i Hrvati vrsili mnogo stravicnije zlocine nad Srbima tokom rata), nego zato sto se Hrvatska boji da se ona moze simbolizovati i porediti sa istinskim genocidom koji je ta drzava izvrsila i potpuno izbrisala Srbe u roku od par nedelja iz citave drzave. Nesto slicno kao kada je americka vlada primorale sve evropske drzave da potpisu da americki drzavljani nikada ne mogu biti tuzeni ni sudjeni za ratne zlocine. A to kako se moze smatrati za genocid cinjenica da je vojska RS, u vrijeme kada u RS nije bilo goriva ni za hitnu pomoc, nakon oslobadjanja Srebrenice obezbjedila autobuse i kamione i sve zarobljene zene i djecu i vojno ne/sposobne Muslimane prevezla do njihovih teritorija i oslobodila, niko ne postavlja pitanje kako onda to moze uopste biti 'genocid'.

(subota, 13. jun 2015, 18:00) - Djekna [neregistrovani]

Zig i sram

Prvo, o tom zigu je trebalo da misle zlocinci koji su masakar pocinili i tadasnji politicari i vojskovodje. Drugo,, nepriznavanjem da je pocinjen zlocin isti se ne eliminise i mrtvi se ne mogu vratiti. I trece, umesto da se Srbija ogradjuje od zlocina moramo se s njima suociti (a pre, ili kasnije hocemo), ali isto tako moramo insistirati da se zlocini nad Srbima kazne, obelodane i nadju u rezolucijama UN-a i EU-a, a ne da se sa zlocincima seda za (pregovaracki) sto.

(subota, 13. jun 2015, 17:58) - anonymous [neregistrovani]

potrebna je i rezolucija o Srbima iz Hrvatske....

nase zrtve ostale su zaboravljene a zlocinci na slobodi....zasto....

(subota, 13. jun 2015, 17:39) - anonymous [neregistrovani]

Žig srama

Ukoliko odu u Srebrenicu i opet pognu glave i posipaju se pepelom i pristanu na ucene Srbija i Srpski narod će nositi žig genocidnog naroda, žig srama koji je utisnut srpskim državama i srpskom narodu, koji će nositi i naši unuci i praunici, i zato naši političari moraju da učine nešto da taj žig srama skinu, što i nije toliko teško sve što je potrebno je da dođu do istine (koja je već poznata i zapadu) i maksimalno je prošire po svetu. Samo istina može dovesti do normalizacije odnosa. Sve ostalo je obična ucena, kako bi nam bilo još gore, šta mislite kako će nas tretirati u EU sa tim žigom? Krajnje je vreme jednom reči ne.

(subota, 13. jun 2015, 17:37) - anonymous [neregistrovani]

Bre nikako

Ne razumem zbog cega Srbija ima da se protivi rezoluciji o genocidu u Srebrenici ako se uvek govori da Srbija nije ucestvovala u ratu u BiH i Hrvatskoj.

(subota, 13. jun 2015, 16:26) - Jovica [neregistrovani]

Rezolucija

Hrvatski i neki drugi Poslanici nebi Trazili Rezoluciju da nemaju Instrukcije od Amera da bi Diskreditirali Srbe na Balkanu sve te savete dolaze iz Vasingtona a EP je samo instrument te Politike da bi se Nasoj Drzavi i Republici Srpskoj napravio Pritisak da odustanu od Svoje Politike a Srbija da Prizna Kosovo da bi se Pripremila za ulazak u EU a Republika Srpska Nestala po Dejtonskom Sporazumu i Dogovoru i Prokrili Svoje Zlocine Napravljene nad Srbskom Narodu na Balkanu uklucujuci i Bombardovanje 99 god
Srbija mora da trazi Rezolucije UN za sve Zlocine pa i Bombardovanje 99 i rezolucije 1244 koja se nepostuje sada treba da se mudro postupi sa svima i Srbija da nastavi putem kojim ce joj Odgovarati
Sada se vidi da Srbija nece nikad uci u EU sve dok nebudu ispunjeni i posledni Uslovi.

(subota, 13. jun 2015, 16:11) - anonymous [neregistrovani]

Podržavam rezoluciju kao Srbin , nas se tu ne spominje vec samo teritoriju Srebrenice

Ne vidim zašto su se naši toliko osetili prozvanim a niko Srbiju i ne spominje ?? To se nas ne tiče, a sud je doneo presudu, jasno je rečeno "Na teritoriji Srebrenice desio se zločin genocida" , dakle ne u Srbiji !

(subota, 13. jun 2015, 15:56) - Milan Lala [neregistrovani]

Rezolucija

Videla i shvatila gospoda iz Brisela / Berlina nasi "prijatelji" da je celokupan srpski narod u Srbiji , RS, inclusive diaspora zestoko protivi ovoj antisrpskoj rezoluciji, kojoj nije cilj pomirenje Bosnjaka i Srba nego ponovno izazivanje opasnih tenzija. Protiv rezolucije se izjasnila i celokupna srpska politicka elita kako pozicija tako i opozicija i u Srbiji i u RS . Nisu gospoda imala sagovornika medju Srbima za ovu antisrpsku ujdurmu. Kratko receno nisu nasli "Vuka Brankovica" pa odustaju. Hrvatski poslanici u EP su samo dobar izgovor . Gnev srpskog naroda ocito je zabrinuo nase "prijatelje". Ovo je jos jedan dokaz snage jedinstva nacije. Nedozvoljavamo da nas prave zlocincima kad mi to nikada nismo bili. Neka prvo za sebe ispisu rezolucije o svojim globalnim zlocinima . Srbija mora da se obrati Rusiji za pomoc da i u SB antispska rezolucija bude zaustavljena . Ti koji su pokrenuli rezoluciju u SB-OUN , nisu nasi prijatelji.

(subota, 13. jun 2015, 14:08) - anonymous [neregistrovani]

Rezolucija

Pod hitno izglasati i rezoluciju o NATO bombardovanju Srbije bez saglasnsti UN i SB. EU licemeri.