Čitaj mi!

Mađarska pooštrava kontrolu granice sa Srbijom

Mađarska će preduzeti mere za pooštravanje kontrole na granici sa Srbijom, kako bi zaustavila priliv migranata i tražilaca azila, poručili su mađarski zvaničnici.

Potpredsednik vladajuće stranke Fides Lajoš Kosa rekao je za list Napi gazdasag da na granici između Mađarske i Srbije neće biti ograde, ali da migrantima jednostavno neće biti dozvoljeno da uđu, prenosi Beta.

U Mađarsku je ove godine stiglo 50.000 migranta, dok je tokom cele 2014. bilo 43.000.

Većina tražilaca azila je iz Avganistana, Sirije ili Iraka, a većina nastavlja put dalje ka zapadnoj Evropi i pre nego što se razmotri njihov slučaj.

Šef odborničke grupe Fidesa u parlamentu Antal Rogan rekao je da bi Mađaraska želela da se vrati na raniju praksu stavljanja uhvaćenih ilegalnih migranta u pritvor, što je promenjeno zbog pritiska Evropske unije.

broj komentara 3 pošalji komentar
(utorak, 09. jun 2015, 21:06) - anonymous [neregistrovani]

Nece ih pustiti!

Samo sa vazecim dokumentima!

(utorak, 09. jun 2015, 14:50) - anonymous [neregistrovani]

plan

Plasim se da nasi politicari nemaju nikakav plan povodom ovoga. Na kraju ce ispasti da mi krsimo ljudska prava, a ne Madjari. Ne zelim da zvucim paranoicno, ali desice se da treba neko da im plati lecenje, sazida kuce, pa ce nas prozivati da ne ispunjavamo uslove za EU. Sta ako su medju azilantima i potencijalni teroristi? Na kraju ce ih nama pripisati. Ko je u ovoj drzavi odgovoran da iznase plan povodom ovoga? Cekamo odgovor.

(utorak, 09. jun 2015, 14:02) - anonymous [neregistrovani]

Nece ih pustiti da udju u Madjarsku ?

To je cisto krsenje ljudskih prava. Imaju pravo da ih deportuju nazad ili puste ka zapadnoj evropi, ali zabrana ulaska u zemlju je cisto krsenje ljudskih prava i sloboda kretanja. Bojim se da ce ako Madjarska zabrani ulazak azilantima, svi ti azilanti ostati u Srbiji.