Zaev: Albanski kao drugi jezik

Lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev izjavio je da bi deca u obdaništima, osnovnim i srednjim školama u Makedoniji trebalo da uče i albanski jezik.

"Moja kćerka uči turski jezik, zašto ne bi učila i albanski. Živimo zajedno u istom društvu", rekao je Zoran Zaev za RTK govoreći o protestima opozicije u Makedoniji i budućnosti te države, kao i o odnosima Albanaca i Srba.

Zaev je ukazao da je albanski zvanični jezik u Makedoniji, ali da od državnih institucija zavisi kako će ga sprovesti, preneo je Tanjug.

"Albanski treba da se koristi u svakom trenutku na televiziji, u spotovima treba da se čuju oba jezika, onako kako nalaže Ustav, jer je to drugi najveći jezik u primeni u Makedoniji", precizirao je Zaev.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 23. maj 2015, 18:23) - Kindar [neregistrovani]

misu manjina

Albanci nisu manjina u Makedoniiu

(subota, 23. maj 2015, 17:22) - anonymous [neregistrovani]

istina

Sta ovakva istina potvrdjuje . Znaci da ga glavni finansijer uslovljava i odredjuje sta ce da prica a sta da radi. anjega uopste i ne interesuje sta ce sa makedonijom da bude za 20. Godina.njemu je bitno da sad bude glavni dasa. Neka je Bog na pomoci narodu Makedonije. Dusan

(subota, 23. maj 2015, 17:16) - anonymous [neregistrovani]

Nista

on nece uvoditi jer nema vlast a kako stvari stoje nece je ni imati.

(subota, 23. maj 2015, 17:11) - Darko [neregistrovani]

Politički lešinari

Ovakva izjava predstavlja najobičniji pokušaj pridobijanja Albanske manjine u političkoj borbi protiv režima. Političarima je najvažnije doći na vlast primjenom svih mogućih sredstava.

(subota, 23. maj 2015, 15:26) - Nenad [neregistrovani]

Sramota

Bilo bi vam pametnije da uvede srpski jezik u skole...