Skoplje: Rama je drugorazredni političar, a ne "Veliki učitelj"

Albanski premijer Edi Rama je drugorazredni političar, koga polulizam sprečava da bude lider sa vizijom, rekao je visoki funkcioner VMRO-DPMNE i nekadašnji makedonski ministar inostranih poslova Antonio Milošoski.

Izjava bivšeg šefa diplomatije usledila je dan pošto je Skoplje upozorilo Edija Ramu da njegove izjave ne doprinose stabilnosti Balkana.

"Premijer Edi Rama ne može da bude lider sa vizijom već samo drugorazredni političar, koji prodaje populizam na uštrb evroatlanstkih aspiracija građana Makedonije, uključujući i Albance. Pokušava da se predstavi kao veliki učitelj", napisao je Milošoski na Fejsbuku.

Albanski mediji su izjavu drugog čoveka makedonskog parlamenta ocenili kao nervoznu i očigledan pokazatelj nacionalizma vlade na čijem se čelu nalazi Nikola Gruevski.

"Pogrešno je mešati se u unutrašnje stvari drugih država i zloupotrebljavati članstvo u NATO-u. Blokadom, Rama neće usrećiti saveznike Vašingtona, ali će možda dobiti odlikovanje u Moskvi", napisao je Milošoski.

Kumanovska kriza i razvoj događaja posle dvodnevne pucnjave u tom gradu predstavljaju ozbiljan test za odnose Makedonije i Albanije, u kojima prethodnih godina nije bilo preteranih trzavica.

Edi Rama je, pre dva dana, iz nekog razloga, zapretio Makedoniji blokadom članstva u NATO-u, ukoliko Ohridski sporazum, kojim je ta država 2001. godine skrajnuta sa ivice građanskog rata, ne bude u potpunosti sproveden.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 22. maj 2015, 18:07) - anonymous [neregistrovani]

re nedopustivo

kakav naivac, zar vi stvarno mislite ono o čemu pišet, zato i postoje raznorazne Rame na Bal.kanu jer kad još postoje takvi komentari oni koji rajcaju Ramu znaju što rade, dajte ljudi odrastite

(petak, 22. maj 2015, 17:05) - anonymous [neregistrovani]

@-Nedopustivo

Грешиш, када кажеш да свет ћути...Рама је само гласноговорник ''демократског и милосрдног'' запада...

(petak, 22. maj 2015, 16:23) - anonymous [neregistrovani]

obrnute teze, ponovo

Dakle prema albanskim medijima, kad neko osudi neevropsko ponasanje kao sto su ucene i blokade uclanjenja u evroatlanske organizacije, to je nacionalizam a svakodnevno pozivanje na Veliku Albaniju i teritorijalne pretenzije istog tog Rame, to nema veze sa nacinalizmom to je valjda kosmopolitizam

(petak, 22. maj 2015, 16:17) - Vasilije [neregistrovani]

Izjave

Iza raznih izjava uopste ne stoji Rama vec onaj koji ga nagovara na tako nesto a to je Nato.

(petak, 22. maj 2015, 15:17) - B [neregistrovani]

Nedopustivo

Kojim pravom se taj Rama meša u politiku susedne zemlje! A svet ćuti.....

div id="adoceanrsvdcfhklggd">