Makedonija odgovorila Ediju Rami

Blokade i pretnje blokadama i izgovori nisu u duhu evropskih vrednosti i ne doprinose stabilnosti regiona, odgovorila je Makedonija albanskom premijeru Ediju Rami, koji je zapretio vetom na članstvo u NATO-u ukoliko Skoplje u potpunosti ne ispuni Ohridski sporazum.

"Blokade, pretnje blokadama i izjave kojima se nude izgovori protiv našeg članstva nisu u duhu evropskih vrednosti i ne doprinose miru i stabilnosti regiona", navodi makedonosko ministarstvo inostranih poslova.

Reakcija Skoplja usledila je 24 časa pošto je Edi Rama zapretio da će Albanija uložiti veto na makedonsko članstvo u NATO-u, ukoliko Ohridski sporazum, kojim je Makedonija skrajnuta sa ivice građanskog rata, ne bude u potpunosti sproveden.

Makedonsko ministarstvo je, istovremeno, odgovorilo i Rusiji, navodeći da su integracije u EU i NATO-u strateški interesi Makedonije.

broj komentara 21 pošalji komentar
(nedelja, 24. maj 2015, 10:57) - internacionalac [neregistrovani]

sporazum

Sto da se ne sprovede sporazum? Dali je u redu da se nesto dogovori,potpisuje i da se ne sprovede ? Sta je tu sporno ako Rama preti sa vetom ?!

(petak, 22. maj 2015, 16:51) - anonymous [neregistrovani]

ja

nevidim sta je rama pogresio ,,,ohridski sporazum je potpisan i treba da se provede vec puno godina .

(petak, 22. maj 2015, 13:35) - anonymous [neregistrovani]

puste zelje

citiram:"Македонско министарство је, истовремено, одговорило и Русији, наводећи да су интеграције у ЕУ и НАТО-у стратешки интереси Македоније." svrsen citat. Puste zelje sadasnje vlade u Macedoniji;). Nece odlucivati Makedonija no Velike Sile! ps. ovaj put su blizi Rusiji nego Evropi i nato-u;(

(petak, 22. maj 2015, 09:23) - Пријатељ Балкана [neregistrovani]

Мир на Балкану !

Приметио сам да наша штампа и медији често преносе изјаву ,,Едија Раме ,,.Прво дајете му на значају, ко је он као политичка снага ! Албанија преко њега покушава да буде фактор на балкану, а то није сви ми знамо да одлучује Америка и Русија . Шта се Албанија меша у Македонији .Зашто постоје УН, него за решавање мирним путем међуетничких сукоба. 

(petak, 22. maj 2015, 08:39) - глас разума [neregistrovani]

Рама као чувар Македоније

Какав је ово само парадокс, Еди Рама као највећи чувар и заштитник Македоније. Ако заиста блокира пут Македоније у Нато, из Скопља му требају рећи Хвала брате Рама што нас сачува пропасти.
Ово је само помпезна изјава за медије и дневну политику, а Рама наравно жели Македонију у Нато, а чак да је и заиста не жели тамо, њега о томе нико неће питати, јер је он у Натоу 69 рупа на свирали.

(petak, 22. maj 2015, 01:37) - anonymous [neregistrovani]

pravi smer?

Brodu koji ne zna kuda plovi svi su vetrovi nepovoljni. Jel tj smer vodi u Tiranu? Bojim se da tamo bas i ne greje sunce iako zemlja izlazi na more, bar ne za makedonce. Aj malo procitaj istoriju, ne moras daleko da se vracas u proslost.

Srecan put.

(četvrtak, 21. maj 2015, 23:56) - anonymous [neregistrovani]

NATO i evropske vrednosti

Da li to ide zajedno? NATO nema evropske vrednosti. 2 u 1 sa clanstvom u EU ide i clanstvo u NATO???

(četvrtak, 21. maj 2015, 23:45) - anonymous [neregistrovani]

Aha

E pa ako smo do toga dosli da jedna Albanija moze nekome da vetira clanstvo u NATO, onda je ovo nesumnjivo jedan totalni, ali totalni raspad sistema. Kompletno.

(četvrtak, 21. maj 2015, 22:16) - Tomislav-Štutgart [neregistrovani]

@Re Makedonija

Rekoste idete u pravom smeru, a jel ta Ulica dvosmerna? Da, ako ne budete mogli dalje
da možete da se vrnete. Srećan vam put

(četvrtak, 21. maj 2015, 21:25) - anonymous [neregistrovani]

rusija

Nisu Rusi zasluzili ovakav odgovor. Ne suska Rusija Albance na Makedoniju nego neko drugi, tako da ovo bas i nije lepo. Rusija je jedina svetska sila koja je ostrije reagovala i opominjala Albance, a vi kako hocete.. Sami znate sta je najbolje za vasu zemlju.. valjda..

div id="adoceanrsvdcfhklggd">