Tela poginulih pripadnika "kumanovske grupe" u četvrtak na Kosovu

Makedonske vlasti predaće Prištini tela devetorice kosovskih Albanaca, koji su poginuli pre dve nedelje u sukobima sa policijom u Kumanovu. Među njima su i tela dvojice vođa te grupe, Mirsada Ndrecaja "Komandanta NATO" i Bega Rizaja "komandanta Begua". Predaju tela prati rast tenzija i niz kontroverzi oko celog događaja.

Tela devetorice pripadnika "kumanovske grupe" će u četvrtak biti predana porodicama na Kosovu, usred čitavog niza kontroverzi i jakog emocionalnog naboja, koji na Kosovu prati sukobe u Kumanovu, javlja makedonski Žurnal.

Makedonsko tužilaštvo dozvolilo je da se tela prebace u Prištinu, pošto je završena obdukcija. Rezultati obdukcije nisu objavljeni.

Prema makedonskom tužilaštvu, biće predata tela Džafera Zimeraja, Bega Ruizaja, Mirsada Ndrecaja, Valona Kabašija, Turgaja Gašija, Samida Kastriotija, Hisena Rušitija, Fatluma Višesele i Arbena Redžaja.

Kosovski mediji tvrde da su Albanci, koje je makedonska policija zarobila u operacijama u Kumanovu, mučeni i maltretirani u pritvoru, što je potvrdio i makedonski ombudsman Idžet Memeti.

Makedonska policija nije komentarisala te navode.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">