Osmani: Cilj stvaranje albanske države u Makedoniji

Sulejman Osmani, terorista koji se borio u Kumanovu, a potom je pobegao policiji, izjavio je za RTK da je cilj te grupe bio stvaranje albanske države unutar Makedonije po principu Republike Srpske u BiH.

Sulejman Osmani je negirao da je grupa imala materijalne ciljeve, i dodao da ta grupa nije brojala više od dve hiljade boraca, prenosi Tanjug.

Napominje da se nisu predali zbog toga što im je nestalo municije već zbog toga što je jedan od njegovih drugova razgovarao sa nekim telefonom i da mu je rečeno da su u naselju Heroja (Divo) i predstavnici OEBS-a, prenosi portal Albeu.

"Mislili smo da će da nas preuzme OEBS, a ne policija. Da smo znali ne bismo se predali već bismo se borili dok svi ne izginemo", rekao je Osmani.

Posle hapšenja, Osmani je bio primoran da pokaže mesto na kome je sakriveno oružje iz Gošinca, odakle je uspeo da pobegne policiji.

Policija je sinoć saopštila da intenzivno traga za beguncem.

Albanac sa Kosova, vođa terorističke grupe iz Kumanova Džezair Šaćiri, poznat kao komandant Hodža, optužio je makedonsku tajnu službu u nadležnosti predsednika Đorđa Ivanova, da je mesecima pre te policijske akcije bila u kontaktu sa teroristima.

"Imam dokaze da se pre dva i po meseca Š. M. agent u Agenciji za državnu bezbednost, koja je od komandom šefa države Đorđa Ivanova, sastao sa dve osobe, da je sastanak trajao dva i po sata i da je snimljen od reči do reči", rekao je Džezair za pristinsku RTK, a prenosi više makedonskih medija.

Sašo Ordanovski, koji je takođe učestvovao u toj emisiji, otišao je i korak dalje i rekao da je bilo najmanje četiri takva susreta, i da to mogu da dokumentuju strane službe.

Po njegovim rečima, ovi materijali će izaći u javnost.

Sagovornici su se saglasili da ima mnogo pitanja u vezi policijske akcije u Kumanovu koja su do sada ostala bez odgovora.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 15. maj 2015, 12:10) - anonymous [neregistrovani]

Nazalost

Makedoncima mora biti jasno da nema ulaska u EU dok ne prepuste jedan deo drzave albancima u cilju stvaranja velike Albanije jer tako zeli "gornji dom".

(petak, 15. maj 2015, 11:35) - anonymous [neregistrovani]

NATO partija saha na Balkanu

Kada citam ovu izjavu, kao da slusam NATO potparole 1999. Aktera koji daje ovu izjavu ne treba ni komentarisati. Ono sto zasluzuje da se komentarise je sledece:
Postoje mnogobrojne jasne razlike izmedju (zapadne) Makedonije i Republike Srpske, istorijske, geografske, ekonomske, ... Ona najvaznija je da se Makedonija svrstala uz NATO i sada vise nema ko da je brani od samog NATO-a. Sto se tice Republike Srpske, ona je, kao i Srbija, cvrsto oslonjena na bratsku Rusiju i njena sudbina nece zavisiti samo od NATO-a. Zato ne ponovili se vise nikada u Rusiji ljudi poput Jeljcina i Gorbacova.

(petak, 15. maj 2015, 11:18) - anonymous [neregistrovani]

"Naivna" analogija sa Republikom Srpskom

Na moju veliku zalost Republika Srpska nije drzava, a Srbi nisu Albanci. Osim toga, ne postoji ni geografske ni istorijske sliscnosti zapadne Makedonije sa RS. Taj ko ga je to naucio da kaze verovatno racuna na javno mnenje u svojim drzavama (a nasim velikim i proverenim "prijateljima") EU i SAD od kojih to slusamo vec 20 godina. Zao mi je samo Makedonaca koji su naivno verovali da ce ih svrstavanje uz EU i NATO spasti te zle sudbine.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">