Čitaj mi!

Prekriven Tuđmanov spomenik

Devetog dana protesta protiv postavljanja dvojezičnih tabli u Vukovaru, hrvatski veterani crnom tkaninom prekrili spomenik Franji Tuđmaanu, da ne bi, kako su rekli, "gledali sramotu koja se događa u tom gradu."

Članovi Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, devetog dana protesta protiv postavljanja dvojezičnih tabli, crnom tkaninom prekrili su poprsje prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana da ne bi, kako su rekli, "gledali sramotu koja se događa u Vukovaru".

"I dalje ćemo biti dosledni do ispunjenja naših zahteva i proglašenja Vukovara mestom posebnog pijeteta", rekao je predsednik Štaba Tomislav Josić.

Povodom inicijative predsednika Hrvatske Ive Josipovića da se dijalogom postigne konsenzus o odnosu prema manjinskim zajednicama, Josić je rekao da su "spremni na razgovore, ali nisu spremni na kompromise".

"Mi ćemo naše argumente staviti na sto, a oni neka stave svoje", istakao je Josić i dodao da se "žrtve ne mogu izjednačavati i ne može se deliti krivica".

Kako prenosi Hina, predsednik Štaba potvrdio je i da se ozbiljno razmišlja o mogućnosti iniciranja referenduma u vezi sa proglašenjem Vukovara mestom posebnog pijeteta.

Protesti zbog postavljanja dvojezičnih tabli počeli su pre devet dana, u organizaciji Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, a prvog dana u neredima nekoliko tabli je nasilno skinuto, da bi kasnije bile ponovo postavljene.

broj komentara 11 pošalji komentar
(četvrtak, 12. sep 2013, 21:27) - anonymous [neregistrovani]

jos bolje

nije ga trebalo ni otkriti .

(sreda, 11. sep 2013, 15:05) - anonymous [neregistrovani]

ne daj boze

da se ovi Srbomrsci docepaju vlasti , proterali bi i zadnjeg Srbina iz Hrvatske .

(utorak, 10. sep 2013, 22:02) - Geronimo [neregistrovani]

Opravdanje

Ljudi koji spominju Z4 verovatno ne razumeju problem iz drugog svetskog rata,ispada da se narod Krajine borio za Hrvatsku u drugom svetskom ratu i znamo da Hrvatska nije bila drzava i znamo da Hrvatska priznata bez Krajine i mnogo toga znamo al eto prave se ne vesti i pametni.

(utorak, 10. sep 2013, 20:51) - Воронцов [neregistrovani]

Опасни људи

Ако хоћемо бити реални онда морамо разумети да се у овом случају ради о врло опасним људима задојеним мржњом чије резултате смо видели у прошлости. Претпоставите шта би они чинили ако би поново били у прилици да искале ту мржњу. Они су дакле та опасна реалност и претња будућности, а све што се догодило у прошлости можемо само констатовати и ништа не можемо променити.

(utorak, 10. sep 2013, 18:18) - anonymous [neregistrovani]

одг. Krajna

Политичко руководство није прихватило план, народ се није ништа питао.

(utorak, 10. sep 2013, 18:03) - anonymous [neregistrovani]

Ovo

ponašanje, uz dužno poštovanje prema žrtvama, je jadno i smešno, na nivou nepismenosti! Ako ćirilicu vidite kao srpsku i zločinačku onda imate jedan veliki problem u vašoj glavi i duši, postajete životinje!

(utorak, 10. sep 2013, 17:53) - Braco [neregistrovani]

Krajna

Srpski narod u Republici Srpskoj krajni nije prihvatio plan Z4 i to je glavni razlog propasti Krajne.

(utorak, 10. sep 2013, 16:27) - Geronimo [neregistrovani]

Znanje

Mi znamo da Hrvatska nije bila drzva ,priznata 1992 godine bez Krajine,narod Krajine je primio UN na svoj teritorij i to je medjunarodno prizanje,zauzimanje Krajine i progon Srba ne moze biti legalno,Krajina zaboravljena zemlja.

(utorak, 10. sep 2013, 16:17) - anonymous [neregistrovani]

Ooooo

Ovaj narod stvarno nije normalan....!

(utorak, 10. sep 2013, 16:03) - anonymous [neregistrovani]

Sta Jasenovac?

Sta,opet, Jasenovac? A Srebrenica? Vi negirate pocinjeni genocid tamo, a ljutite se kad se negira jasenovacki!?! Sramota!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">