Читај ми!

Hokejaški tim stradao u udesu aviona

U avionskoj nesreći u blizini ruskog grada Jaroslavlja, 43 osobe su poginule, a dve su preživele. Avion "jak-42", trebalo je da preveze hokejaški tim tog grada u Minsk, a srušio se prilikom uzletanja.

Avion koji je prevozio hokejaški tim "Lokomotiva" iz Jaroslavlja, pao je prilikom uzletanja sa aerodroma u blizini tog grada. Prema poslednjim informacijama, od 45 ljudi koji su se nalazili u avionu, preživelo je samo dvoje. Spasioci su do sada pronašli tela 28 osoba.

U avionu su se nalazili i članovi češke i slovačke reprezentacije, Jozef Vašiček, Pavol Demitra i Jan Marek, kao i švedski golman Štefan Liv.

Agencija RIA Novosti javlja da je jedan od preživelih hokejaš Aleksandar Galimov, a drugi preživeli je član posade.

Stanje dvojice preživelih veoma je teško, a oba preživela nalaze u bolnici sa ozbiljnim opekotinama, javila je agencija Itar-Tas.

Glavni lekar bolnice "Solovjev" Aleksandar Djagterjov rekao je da je jedini preživeli hokejaš, Aleksandar Galimov, operisan, a 80 odsto tela mu je u opekotinama.

Lekar je najavio da Galimovu predstoji još nekoliko operacija, a drugom preživelom, članu posade, 15 odsto tela je izgorelo i da mu je slomljena noga.

Na blogu hokejaškog tima navodi se da je smrt izbegao još jedan igrač "Lokomotive", Ruslan Salej, koji je u Minsk otputovao ranije. Međutim, zvanične potvrde ove informacije za sada nema.

Avion "jak 42" kompanije "Jak servis" pao je sa male visine, na udaljenosti od svega dva kilometara od aerodroma Tunošna i zapalio se. Jedan deo aviona pao je u reku Volgu.

Prema prvoj verziji "Rosavijacije", ruske federalne agencije za vazduhoplovstvo, avion je, najverovatnije, zakačio drveće ili antenu svetionika.

"Ne mogu da verujem. Ovo je bio jedan od najboljih hokejaških timova", rekao je Patrij Rokicki iz Hokejaške asocijacije Poljske.

Hokejaški tim "Lokomotiva" leteo je u Minsk, gde je trebalo da odigra utakmicu narednog dana. "Lokomotiva" iz Jaroslavlja je jedan od najboljih klubova ruske profesionalne KHL lige. Prošle sezone bila je pobednik Zapadne konferencije i treći tim lige. Bili su tri puta šampioni Rusije 1997, 2002. i 2003. godine.

"Jak 42" se koristi u 130 zemalja sveta. To je prvi ruski avion kojem je dozvoljeno da bez ikakvih ograničenja leti u sve zemlje Evropske unije. 

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво