Pronađena i druga crna kutija

U Atlantskom okeanu pronađena i druga crna kutija Er fransovog aviona, koji se srušio 2009. godine. Tada je stradalo 228 putnika i članova posade.

Nađena je i druga crna kutija aviona kompanije Er frans koji se 2009. godine srušio u Atlantski okean, odnevši u smrt 228 putnika i članova posade, saopšteno je u Parizu.

U nedelju, gotovo dve godine posle nesreće, na dnu oekana, 3.900 metara ispod površine, nađena je prva crna kutija - koja snima podatke o letu i radu ključnih uređaja aviona, a danas i druga - koja snima razgovor pilota.

Dve crne kutije mogle bi da rasvetle uzrok nesreće aviona koji se 1. juna 2009. godine srušio po oluji tokom leta Rio de Žaneiro-Pariz.

Francuski Istražni biro saopštio je juče da je prva crna kutija dobro očuvana i da bi se iz podataka zabeleženih u njoj mogao otkriti uzrok pada aviona.

Očekuje se da iz okeana budu izvađeni drugi delovi aviona, verovatno pilotska kabina.

Istraga je krenula u novom pravcu marta ove godine, kada je francuski sudija podneo optužnicu protiv Er Fransa i proizvođača aviona Erbasa, za ubistvo iz nehata.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво