Preživela devojčica se vratila ocu

Devojčica Bahija Bakari, jedina koja je preživela pad jemenskog aviona pre dva dana, vratila se danas svom ocu u Francusku. Devojčica se oporavlja i u dobrom je fizičkom stanju.

Bahija Bakari, četrnaestogodišnja devojčica, jedina koja je pre dva dana preživela pad jemenskog aviona u Indijski okean u blizini Komorskih ostrva, vratila se danas svom ocu u Francusku, avionom francuske vlade i u pratnji francuskog sekretara za saradnju Alena Žoandea.

"Povratak je tražio njen otac. Devojčica se oporavlja i nalazi se u zadovoljavajućem fizičkom stanju", rekao je glavni doktor iz komorske bolnice u kojoj je devojčica bila smeštena.

Tinejdžerka, koja jedva da ume da pliva, više od 12 sati je plutala po uzburkanom okeanu, držeći se za deo olupine, pre nego što su je ugledali članovi spasilačkog tima.

Na televiziji je emitovan snimak preživele devojčice pre povratka u Francusku, kako leži u loše opremljenoj sobi intenzivne nege bolnice na Komorima, još uvek nesvesna da joj je majka nastradala u nesreći.

Jedina preživela putnica ima posekotine, modrice i frakturu ključne kosti, a bolnica nema odgovarajuću opremu da bi mogla da utvrdi da li je došlo do unutrašnjih povreda.

Osim devojčice, nije pronađen niko od 152 putnika i člana posade jemenskog aviona "Erbas A310", koji se u utorak srušio u Indijski okean.

Američki i francuski vojni avioni nastavljaju da pretražuju mesto nesreće.

Lokalni spasilački timovi pretpostavljaju da su tela većine stradalih zarobljena u potonulom avionu i da bi napore trebalo usmeriti ka pronalaženju olupine, za koju se veruje da se nalazi na dubini od pola kilometra.

"Sve nas navodi na zaključak da su tela žrtava unutra. Za dva dana nismo našli nijedan leš, neki veći ostatak aviona ili kofer da pluta po vodi", izjavio je zaposleni u spasilačkom centru Ibrahim Abdourazak.

Uzrok pada aviona još je nepoznat, a francuski ministar odbrane je opovrgao navode da je pronađena crna kutija.

Ovo je bio drugi slučaj za mesec dana da se avion "Erbasa" srušio u more.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи