Brazil prekinuo potragu za žrtvama "Er Fransovog" aviona

Ratna mornarica i vazduhoplovstvo Brazila prekinuli su potragu za žrtvama i olupinama aviona francuske aviokompanije "Er Frans", koji se, sa 228 putnika, srušio 1. juna u Atlantik.

Potragu za žrtvama i olupinama aviona francuske aviokompanije "Er Frans", koji se, sa 228 putnika, srušio 1. juna u Atlantik prekinuli su ratna mornarica i vazduhoplovstvo Brazila.

Vlasti su uspele da pronađu 51 telo, kao i 600 delova olupine aviona "erbas A330-200", koji je leteo od Ria de Žaneira za Pariz.

"Već je prošlo devet dana od kad nismo pronašli nijedno telo", rekao je u petak potpukovnik brazilskih vazduplovnih snaga Henri Munjos.

Munjos je dodao da je mala verovatnoća da vojska pronađe tela žrtava i olupine posle toliko dana od nesreće.

Francuski zvaničnici nisu nagovestili da bi mogli da prekinu potragu, preneo je Rojters.

To je potvrdila ratna mornarica Brazila koja je saopštila da će brodovi francuske mornarice ostati u oblasti u potrazi za signalima iz crnih kutija iz aviona.

Uzrok pada letelice još uvek nije poznat i još nema traga crnim kutijama iz letelice koje bi mogle da pruže vitalne informacije zbog čega je došlo da pada aviona.

Vremenske prilike i udaljenost od brazilske obale otežavali su vođenje potrage i vlasti su u više navrata ukazale da će biti teško da se dođe do crnih kutija.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 02. jul 2009, 16:53) - anonymous [neregistrovani]

rts

Crna kutija je najbolje resenje.trebalo bi da je nadju,daj boze!

(nedelja, 28. jun 2009, 07:10) - Mila Maric [neregistrovani]

rts

Boplno i tuzno.

(subota, 27. jun 2009, 19:38) - rade aleksic [neregistrovani]

rts

tuzno