Traje potraga za delovima "erbasa"

Ostaci koje su brazilske ekipe pronašle na površini okeana ne pripadaju putničkom avionu "Er Fransa" koji je u ponedeljak nestao iznad Atlantika, saopštio zvaničnik brazilskog ratnog vazduhoplovstva. Iz mora izvučeno drveno ležište za robni teret, ali u nestalom avionu takvog ležišta nije bilo.

Zvaničnik brazilskog ratnog vazduhoplovstva saopštio je da ostaci koje su brazilske ekipe pronašle na površini Atlantskog okeana ne pripadaju putničkom avionu "Er Fransa" koji je u ponedeljak nestao iznad u blizini brazilske obale.

Iz mora je, naime, izvučeno drveno ležište za robni teret, ali u nestalom avionu "erbas A330" takvog ležišta nije bilo, prenosi Bi-Bi-Si.

Rukovodstvo "Er Fransa" je obavestilo rođake i prijatelje putnika nestalog aviona da više nema nade da će biti pronađeni preživeli.

Direktor kompanije Pjer Anri Guržon je izjavio da se avion raspao ili u vazduhu ili kada je udario o površinu vode, dok je predstavnik jedne grupe za podršku u pružanju pomoći žrtvama nesreće rekao da je sasvim sigurno da sletanje nije izvedeno.

Brazilski ratni brodovi pretražuju oblast udaljenu oko 1.100 kilometara severoistočno od brazilske obale, a očekuje se da će im uskoro u tome pomagati još tri brazilska i jedan francuski brod opremljen malim podmornicama.

Do sada je utvrđeno da je gorivo pronađeno u moru, verovatno iz nestalog aviona, budući da se takvo gorivo ne koristi u brodovima, ali da je velika naftna mrlja koja je zabeležena na fotografijama u ovoj oblasti najverovatnije iz nekog broda.

Portparol franuske vojske Kristof Prazuk je izjavio da je preostalo još malo vremena dok ostaci aviona ne potonu i nestanu i da takozvana "crna kutija" - podaci i zapisi o letu, koja bi do sada mogla biti duboko pod vodom, možda nikada neće biti pronađena.

Avion "Er Fransa" "erbas" A330, koji je prevozio 228 putnika i članova posade na liniji Rio de Žaneiro-Pariz, nestao je u ponedeljak sa radara posle automatske poruke o prekidu napajanja strujom po ulasku u zonu u kojoj je vladalo nevreme, što je dovelo do gubitka pritiska u avionu.

Posada aviona, međutim, nije uspela da pošalje SOS poruku, pa su razlozi njegovog nestanka još uvek nepoznati.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 06. jun 2009, 09:49) - Dejanswe [neregistrovani]

airbus

Sve mi se cini da se bermudski trougao malo poremetio i pomerio na juzni deo okeana od ovih klimatskih poremecaja, nesto mi tu nije bas kako treba da nema ni jednog traga od aviona a satelit vidi sve ko na dlanu kad je cisto nebo...

(petak, 05. jun 2009, 22:56) - dalabu [neregistrovani]

XXl vek

Ja ne mogu da verujem da satelitskim snimcima oni ne mogu sve da utvrde...U danasnje vreme, kada se sve o svemu, svakome i svacemu zna i moze da sazna u roku od "odmah" - danima samo spekulacije...Ne razumem zasto Nasa i Amerika nece da se pozabave ovim slucajem...pa 230 ljudi ima porodice, potomke...uzas..Niko ne moze da me ubedi da se na satelitskim snimcima ne vidi apsolutno sve...Pa recite da je zavrsio u atmosferi ako vec nije u vod...cuj ne zna se,,ma vazi.....

(petak, 05. jun 2009, 20:08) - Draganica [neregistrovani]

Misterija

Ajoj, jeste misterija, svaki dan pratim vesti u vezi ove avionske nesresce. Jadni ljudi..