Traje potraga za delovima "erbasa"

Ostaci koje su brazilske ekipe pronašle na površini okeana ne pripadaju putničkom avionu "Er Fransa" koji je u ponedeljak nestao iznad Atlantika, saopštio zvaničnik brazilskog ratnog vazduhoplovstva. Iz mora izvučeno drveno ležište za robni teret, ali u nestalom avionu takvog ležišta nije bilo.

Zvaničnik brazilskog ratnog vazduhoplovstva saopštio je da ostaci koje su brazilske ekipe pronašle na površini Atlantskog okeana ne pripadaju putničkom avionu "Er Fransa" koji je u ponedeljak nestao iznad u blizini brazilske obale.

Iz mora je, naime, izvučeno drveno ležište za robni teret, ali u nestalom avionu "erbas A330" takvog ležišta nije bilo, prenosi Bi-Bi-Si.

Rukovodstvo "Er Fransa" je obavestilo rođake i prijatelje putnika nestalog aviona da više nema nade da će biti pronađeni preživeli.

Direktor kompanije Pjer Anri Guržon je izjavio da se avion raspao ili u vazduhu ili kada je udario o površinu vode, dok je predstavnik jedne grupe za podršku u pružanju pomoći žrtvama nesreće rekao da je sasvim sigurno da sletanje nije izvedeno.

Brazilski ratni brodovi pretražuju oblast udaljenu oko 1.100 kilometara severoistočno od brazilske obale, a očekuje se da će im uskoro u tome pomagati još tri brazilska i jedan francuski brod opremljen malim podmornicama.

Do sada je utvrđeno da je gorivo pronađeno u moru, verovatno iz nestalog aviona, budući da se takvo gorivo ne koristi u brodovima, ali da je velika naftna mrlja koja je zabeležena na fotografijama u ovoj oblasti najverovatnije iz nekog broda.

Portparol franuske vojske Kristof Prazuk je izjavio da je preostalo još malo vremena dok ostaci aviona ne potonu i nestanu i da takozvana "crna kutija" - podaci i zapisi o letu, koja bi do sada mogla biti duboko pod vodom, možda nikada neće biti pronađena.

Avion "Er Fransa" "erbas" A330, koji je prevozio 228 putnika i članova posade na liniji Rio de Žaneiro-Pariz, nestao je u ponedeljak sa radara posle automatske poruke o prekidu napajanja strujom po ulasku u zonu u kojoj je vladalo nevreme, što je dovelo do gubitka pritiska u avionu.

Posada aviona, međutim, nije uspela da pošalje SOS poruku, pa su razlozi njegovog nestanka još uvek nepoznati.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво