Читај ми!

Niki Hejli objavila da ulazi u trku za predsednika SAD

Bivša guvernerka Južne Karoline i ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Niki Hejli objavila je da će se kandidovati za republikansku nominaciju na predsedničkim izborima 2024.

Niki Hejli je prva u nizu republikanaca od kojih se očekuje da će ući u kampanju za republikanskog kandidata u narednim mesecima, a među njima su i guverner Floride Ron de Santis, bivši potpredsednik Majk Pens, bivši državni sekretar Majk Pompeo i senator iz Južne Karoline Tim Skot.

Američki predsednik Džozef Bajden saopštio je ranije da namerava da se kandiduje za reizbor 2024. godine.

Hejlijeva, koja je bila američki ambasador pri UN tokom mandata bivšeg predsednika Donalda Trampa, ranije je rekla da se neće kandidovati protiv njega.

"Ne bih se kandidovala ako bi se predsednik Tramp kandidovao i razgovarala bih s njim o tome", rekla je Hejlijeva za Asošijejted pres 2021. godine.

Bivša guvernerka Južne Karoline je, u međuvremenu, odustala od tog stava, a Tramp je nedavno rekao novinarima da je skoro primio telefonski poziv od Hejlijeve.

"Pozvala me je i rekla da bi želela da razmisli o tome, a ja sam rekao da to treba da uradi", rekao je Tramp novinarima tokom vikenda.

Pedesetjednogodišnja Nimrata Niki Hejli vršila je dužnost 116. guvernera Južne Karoline, a bila je i članica Predstavničkog doma Južne Karoline.

 

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво