Читај ми!

Reporter RTS-a iz Adane: Turska ne spava, vidi se strah na licima ljudi

Ekipa RTS-a stigla je u Adanu, a kako naš specijalni izveštač javlja, na auto-putevima su velike kolone vozila koje prevoze hranu, pomoć i građevinske mašine koje treba da pomognu u otkopavanju zarobljenih. U okolini urušene 14-spratne zgrade su brojni prijatelji i porodice ljudi koji su ostali zatrpani. Još niko nije spasen. U Adani ima hrane i struje.

Specijalni izveštač RTS-a Zoran Slepčević kaže da je prvi utisak da Turska ne spava, a cele noći su na putu mogli da vide kolone vozila koja prevoze hranu i pomoć i građevinske mašine koje treba da pomognu u otkopavanju zarobljenih.

"Kada smo ušli u autobus i krenuli noćas za Adanu, u jednom trenutku jedna putnica je briznula u plač jer su pronašli tela njenih najmilijih", navodi reporter RTS-a.

Gotovo sve prodavnice u Adani su zatvorene, a ljudima se na licima vidi da su potreseni i da vlada strah.

U Adani se urušila 14-spratnica još tokom prvog zemljotresa, a svi koji su u tom trenutku bili u zgradi ostali su u ruševinama. Spasioci su dosad iskopali mnogo rupa, ali nisu izvukli nikoga živog.

Na licu mesta je mnogo ljudi, uglavnom prijatelji i porodice zatrpanih ljudi.

U adani nije toliko hladno kao u drugim regionima Turske, trenutno ima oko 10 stepeni, ima struje i hrane, dok, na primer, u Gazijantepu nema ni električne energije ni vode.

U razornom zemljotresu koji je u ponedeljak pogodio jug Turske i Siriju stradalo je više od 11.000 ljudi. Sve oči uprte su u spasioce koji se grčevito bore kako bi iz ruševina izvukli preživele.

U Tursku su stigli spasilački timovi iz Srbije. Sektor za vanredne situacije uputio je dodatne snage. Iz Niša je krenulo još 18 spasilaca, veliko vatrogasno vozilo, četiri kombi i četiri terenska vozila. U Tursku je otputovao i 21 pripadnik tima za traganje i spasavanje iz ruševina iz Republike Srpske.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво