Читај ми!

Majice sa likom Rona Desantisa na prvom predizbornom mitingu Donalda Trampa

Prvi predizborni skup bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za 2024. izazvao je malo uzbuđenja koje je dugo krasilo njegove političke mitinge. Ni prisutni partijski zvaničnici, ni zakonodavaci iz redova republikanaca, nisu davali vidljivu podršku Trampovoj kandidaturi za 2024. godinu. Na jednom od štandova majice sa likom Rona Desantisa.

Za razliku od velikih mitinga 2016. i 2020. godine, događaj u Nju Hempširu, tempiran za godišnji sastanak partije, održan je u srednjoškolskoj sali, sa oko 400 prisutnih, prenosi Aksios.

Prema navodima tog medija, najorganizovaniju podršku Trampu davalo je desetak ljudi koji su stajali ispred parkinga, a koji nisu bili akreditovani za događaj.

U obraćanju koje je trajalo sat vremena, Tramp je podsetio na ono što su, kako kaže, njegovi najveći uspesi za vreme mandata kao predsednika - od suzbijanja ilegalne imigracije do usporavanja širenja ISIS-a i pokretanja svemirskih snaga.

Najveći aplauz stigao je 45 minuta nakon početka govora, kada je izneo novi predlog za suzbijanje kritičke teorije rase u učionicama javnih škola.

Entuzijastičan odgovor stigao je i kada je Tramp predložio ustavni amandman za ograničenja mandata u Kongresu. 

Komentarišući kritike njegovog skromnog rasporeda otkako je najavio predsedničku kandidaturu za 2024., Tramp je rekao: "Imam dve godine. Sada sam besniji i posvećeniji sam ikada".

Kako prenosi Aksios, znaci podrške guverneru Floride Ronu Desantisu bili su primetni tokom celog događaja.

Jedan od Desantisovih pristalica prodavao je majice na štandu.

Figura Desantisa u prirodnoj veličini stajala je odmah ispred gledališta. Samo mali deo vidljivih znakova Trampovih pristalica - crveni MAGA šeširi bili su prisutni u hodnicima srednje škole, prenosi Aksios.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво