Читај ми!

Načelnik londonske policije najavio čistku - istrage protiv 800 policajaca

Stotine pripadnika londonske policije među kojima su i visoki oficiri verovatno će biti otpušteni zbog seksualnog i porodičnog zlostavljanja i sličnih krivičnih dela, izjavio je danas prvi čovek londonske policije Mark Rouli.

Navodi se da je ova mera pokušaj da se povrati poverenje javnosti u Metropoliten policiju (Met) pošto je londonski policajac Dejvid Kerik (48) priznao da je serijski silovatelj, kako prenosi Bi-Bi-Si.

Pripadnik londonske Metropoliten policije otkriven je kao serijski silovatelj posle skoro dve decenije. Za 17 godina počinio je više od 71 seksualnog prestupa, a policija je u više navrata upozoravana da ovaj čovek predstavlja opasnost za žene. 

Londonsku Metropoliten policiju poslednjih godina potresa serija skandala. Policija je dodatno komrpomitovana priznanjem Kerika i njegovim prihvatanjem krivice za 24 tačke optužnice za silovanja koja je nekažnjeno vršio u periodu od 2003. do 2020. godine.

Ovaj slučaj prati niz ozbiljnih propusta i grešaka londonske policije koja ima više od 43 hiljade pripadnika.

Mark Rouli, koji je došao na mesto načelnika policije pre četiri meseca sa zadatkom da sprovede čistku i uvede red, izjavio je da su u toku istrage protiv 800 pripadnika policije zbog više od hiljadu prijava za seksualno i porodično zlostavljanje.

On je naglasio da će svih 45.000 policajaca i osoblja Meta biti ponovo provereni zbog propusta, namernih i slučajnih grešaka koje su napravljene prethodnih godina.

Rouli se izvinio Kerikovim žrtvama zbog propusta policijskih snaga.

„Ovaj čovek je zlostavljao žene na najodvratniji način. To je bolesno. Izneverili smo žene i devojke, i zaista smo izneverili sve građanke i građane Londona. Žene koje su pretrpele i preživele ovo nasilje bile su neizrecivo hrabre", rekao je načelnik Meta za Bi-Bi-Si.

 

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара