Čitaj mi!

Stokholm, švedska policija zaplenila pola tone narkotika

Švedska policija zaplenila je oko 500 kilograma narkotika u mestu Tirese, južno od Stokholma. Ukupna ulična vrednost ove droge je oko 7,6 miliona dolara. U gradskoj policiji Stokholma tvrde da je ovo veoma velika zaplena, jer je dosad u oblasti glavnog grada Švedske najveća zaplena droge - 260 kilograma amfetamina.

Trojica muškaraca uhapšena su pod sumnjom za teška krivična dela u vezi sa drogom, racijom u Tireseu, južno od švedske prestonice, prenela je agencija AP.

Navodi se i da je policija izvršila pretres kuće u drugom slučaju, a da je ta istraga dovela do adrese u Tireseu gde je pronađena velika količina narkotika u skladištu jedne stambene zgrade.

Švedska policija je, tom prilikom, zaplenila oko 500 kilograma narkotika u glavnom gradu Švedske čija je ukupna ulična vrednost oko 7,6 miliona dolara. 

"Ovo je veoma velika zaplena", rekla je zamenica načelnika gradske policije u Stokholmu Suzan Vikland.

Ona je nazvala zaplenu 260 kilograma amfetamina najvećom zaplenom droge do sada u oblasti glavnog grada.

Prošlog meseca, policija u Stokholmu privela je 21 osobu i zaplenila kokain i kanabis, kao i sedam komada oružja. Vikland je rekla da je to rezultat "agresivnog rada tokom dužeg vremenskog perioda" i dodala da je trgovina drogom "velika i finansira ozbiljan organizovani kriminal".