Читај ми!

Si Đinping: Energetska bliskost sa Rusijom - uprkos izazovima

Kineska vlada će jačati energetsko partnerstvo sa Rusijom i raditi zajedno s Moskvom na obezbeđivanju globalne energetske sigurnosti, najavio je kineski predsednik Si Đinping u poruci učesnicima Četvrtog rusko-kineskog energetskog poslovnog foruma.

Na Četvrtom rusko-kineskom energetskom forumu koji je počeo 29. novembra potpredsednik Kine Han Dženg je pročitao poruku Si Đinpinga, predsednika Kine.

U poruci je kineski predsednik naglasio da Kina planira da uspostavi još tešnje partnerstvo i saradnju s Rusijom u energetskom sektoru. U poruci stoji i da Kina planira da omogući razvoj ekološki prihvatljivih i zelenih izvora energije i da zajednički s Rusima radi na zaštiti globalne energetske bezbednosti i održivosti proizvodnih lanaca.

U poruci Si Đinpinga navodi se i neophodnost doprinosa "dugoročnoj pouzdanosti snabdevanja".

Kineski predsednik je takođe ocenio da je interakcija između Kine i Rusije u sferi energetike kamen temeljac bilateralne saradnje i efikasna sila u zaštiti globalne energetske bezbednosti, prenosi agencija Tass.

Si je istakao i da je energetska saradnja između dve zemlje stabilna uprkos spoljnim rizicima i izazovima, dodajući da "Rusija i Kina intenziviraju interakciju i koordinaciju i promovišu velike projekte saradnje, čime se pokazuje rusko-kineska energetska otpornost".

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво