Читај ми!

Iran: 40 stranih državljana pritvoreno na protestima

Vlasti u Iranu okrivile su "strani faktor" za masovne proteste građana i saopštile da je 40 stranih državljana uhapšeno zbog učešća u nemirima.

Portparol iranskog tužilaštva Masud Setaješi na televizijskoj konferenciji za novinare rekao je da je do sada 40 stranih državljana uhapšeno zbog učešća u protestima. Nije, međutim, precizirao ni o čijim je državljanima reč, ni koje su nacionalnosti uhapšeni. 

Teheran je u septembru saopštio da je devet Evropljana uhapšeno zbog učešća u protestima i okrivio strane neprijatelje i njihove agente za orkestriranje protesta. Protesti su se pretvorili u narodnu pobunu svih slojeva društva, što predstavlja jedan od najsmelijih izazova klerikalnim vlastima još od revolucije 1979. godine.

Širom Islamske Republike Irana održavaju se protesti zbog smrti 22-godišnje Kurdkinje Mahse Amini, koja je umrla tokom boravka u pritvoru moralne policije 16. septembra.

Iranska policija za moral je privela mladu ženu zbog toga što je nosila odeću koju vlasti smatraju "neprikladnom", podseća Rojters.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара