Читај ми!

Tri seksualne radnice ubijene u otmenom delu Rima, policija sumnja da je reč o serijskom ubici

Policija u Rimu traga za potencijalnim serijskim ubicom nakon što su tela tri žene pronađena u dva stana u luksuznoj četvrti Prati. Dve seksualne radnice za koje se veruje da imaju između 40 i 50 godina, pronađene su izbodene na smrt u stanu u ulici Via Augusto Riboti.

Portir zgrade upalio je alarm nakon što je u četvrtak ujutru na pragu stana pronašao telo jedne od ubijenih žena, dok je drugo telo pronađeno u zgradi, prenosi Gardijan.

Telo treće seksualne radnice koja je nasmrt izbodena, pronašla je njena sestra u podrumskom stanu u obližnjoj ulici. Veruje se da je ona ubijena pre druge dve žrtve.

Ubistva su se dogodila nekoliko stotina metara od italijanskog vrhovnog suda, u elegantnom kvartu gde je poslednjih godina došlo do porasta kriminalnih mreža koje vode poslove prostitucije.

Izvor u rimskoj policiji rekao je da istražitelji rade na teoriji da je žene ubila jedna osoba. 

Zbog ubistava sve je više poziva da prostitucija postane regulisana profesija u Italiji kako bi se zaštitile seksualne radnice. Italija dozvoljava uličnu prostituciju, ali organizovana prostitucija i javne kuće su nelegalni.

"Ova ubistva su užasna", rekla je Ermina Gbido iz Komiteta za građanska prava prostitutki, neprofitne organizacije koju su 1982. godine osnovale seksualne radnice u cilju borbe protiv trgovine ljudima i podrške ljudima u toj profesiji.

Federiko Roka, odbornik Braće Italije u Rimu, krajnje desničarske stranke premijerke Đorđe Meloni, rekao je da je posao prostitucije u stanovima snažno ukorenjen u "svakom delu grada".

"Tri osobe su izgubile život, brutalno ih je ubio mogući klijent", rekao je Roka italijanskim medijima.

"Moramo da sačekamo ishod istrage, ali ostaje tuga zbog njihove sudbine, a ujedno i ljutnja jer smo ponovo morali da čekamo da se nešto ozbiljno desi da bismo srušili zid licemerja koji okružuje fenomen prostitucije u stanovima", kazao je Roka.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво