Читај ми!

Ruski suhoj srušio se u stambenom naselju u Jejsku, porastao broj žrtava

Najmanje četiri osobe poginule, a više od 20 povređeno, kada se ruski vojni avion Su-34 srušio u dvorište stambene zgrade u gradu Jejsku, na teritoriji Krasnodarske pokrajine. Prema poslednjim informacijama, šest osoba vode se kao nestale. Piloti se katapultirali.

Prilikom pada vojnog aviona u stambenom naselju u ruskom gradu Jejsku, oko 18.30 po lokalnom vremenu, zapalilo se gorivo i požar je zahvatio nekoliko spratova jedne višespratnice, prenose novinske agencije.

Prema poslednjim informacijama, poginule su četiri osobe, a broj povređenih je porastao na 25. Među njima ima i dece, javlja RIA Novosti pozivajući se na podatke Regionalne uprave Ministarstva za vanredne situacije.

Šest osoba vode se kao nestale, javlja Interfaks pozivajući se na izjave lokalnih vlasti. 

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da se ruski supersonični lovac-bombarder Su-34 srušio u Jejsku, u Krasnodarskoj pokrajini, a da su se piloti katapultirali.

"Dana 17. oktobra 2022. godine, prilikom penjanja na izvođenje trenažnog leta sa vojnog aerodroma Južnog vojnog okruga, srušio se avion Su-34", navodi Ministarstvo u saopštenju.

Piloti: Zapalio se motor 

Ministarstvo dodaje da je, prema izveštaju katapultiranih pilota, do pada došlo jer se jedan od motora zapalio pri poletanju. 

Navodi i da je na mestu pada, u dvorištu stambenog naselja, došlo do požara jer se zapalilo gorivo aviona. Agencija RIA Novosti javlja da je požar zahvatio više stanova, od prvog do petog sprata.

Kako navode ruski mediji, u oštećenoj zgradi stanuje 600 ljudi za koje je obezbeđen smeštaj u pet hotela i pansiona.

Zvaničnik Krasnodarske pokrajine Venijamin Kondratjev objavio je na Telegramu da je već otišao u grad Jejsk, kao i da su službe hitne pomoći na mestu nesreće.

Kako je istakao, na gašenju požara i evakuaciji stanovništva angažovni su svi regionalni vatrogasno-spasilački garnizoni.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je nadležnim ministrima da odlete u Jejsk i da se povređenima u nesreći pruži sva neophodna pomoć.

U međuvremenu, ruski Istražni komitet pokrenuo je krivičnu istragu zbog pada aviona, prenose RIA Novosti. Navodi se da vojni istražitelji utvrđuju okolnosti i uzroke incidenta.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво