Читај ми!

Dva Rusa uhapšena na Aljasci, prešli Beringovo more u malom čamcu

Dva "strana državljanina" otkrivena su u Gambelu na ostrvu Sent Lorens, blizu Aljaske, oko 58 kilometara od ruskog polustrva Čukotka.

Dva muškarca rekla su lokalnim vlastima u Gambelu da su dotle doplovili u malom čamcu iz gradića Egvekinot, koji se nalazi na severoistoku Rusije i udaljen je 480 kilometara od ostrva Sent Lorens.

Američka obalska straža označila ih je kao "ruske državljane", ali ih u naknadnom saopštenju naziva "stranim državljanima“. Zvaničnici nisu otkrili dalje detalje o njihovom identitetu i nacionalnosti.

Guverner Aljaske Majk Danlivi potvrdio je incident.

"Ova dva pojedinca su došla iz Rusije u čamcu i zadržana su u Gambelu. Koliko sam razumeo, trenutno su u Enkoridžu pod nadzorom federalnih vlasti", naveo je guverner. Mediji su kasnije preneli da se nalaze pod nadzorom carinskih i graničnih vlasti, a da ministarstvo unutrašnje bezbednosti razmatra njihov slučaj.

Danlivi je opisao njihov dolazak kao "iznenađenje", dodajući da svakako ne treba očekivati ovakve dolaske u nekom masovnijem obliku.

Razlozi za njihov dolazak i šta ih je nateralo da u malom čamcu pređu surovo Beringovo more i dalje su nepoznati, ali lokalno stanovništvo je medijima reklo da su pokušavali da izbegnu mobilizaciju.

Ruski zvaničnici još nisu komentarisali situaciju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи