Читај ми!

Vazdušni udari SAD u Siriji, ubijena trojica vođa ID

Američka vojska saopštila je da u vazdušnom napadu koje su njene snage izvele u sirijskom selu na severoistoku zemlje, koje je pod kontrolom Vlade Sirije, ubile vođu Islamske države. U odvojenom vazdušnom napadu, navela je vojska SAD, ubijena su još dvojica.

Specijalne snage SAD izvele su u četvrtak vazdušnu operaciju u Siriji, u području koje je pod kontrolom predsednika Bašara el Asada, a meta su bili pripadnici Islamske države, prenosi Rojters.

Sirijska državna televizija je na Telegramu objavila da specijalne snage SAD izvele operaciju u selu Muluk Saraj u severoistočnoj provinciji Hasake.

Centralna komanda američke vojske, čije je sedište u Floridi, saopštila je da je meta Rakan Vahid el Šamri, pripadnik Islamske države, povezan sa švercom oružja i boraca, poginuo u operaciju.

Izvori su za Rojters rekli da je ubijeni čovek bio zvaničnik Islamske države koju traže SAD.

"Vazdušno-desantna operacija je bila usmerena na ključnog vođu ID koji je prisutan u oblastima koje kontroliše sirijska vlada. Bila je uspešna", izjavio je jedan od neimenovanih bezbednosnih izvora.

Naveo je i da je ubijeni muškarac je odgovoran za koordinaciju među ćelijama ID u toj oblasti, prenosi britanska agencija.

"Ova operacija ima za cilj da proširi obim ciljanja članova ove organizacije u različitim delovima Sirije", dodao je izvor.

Drugi izvor je potvrdio da je ubijeni čovek bio zvaničnik ID, te naveo da su američke snage uzele njegovo telo sa masom koju su povukli. 

"Nema civilnih žrtava" 

U saopštenju američka Centralna komanda za Bliski Istok navodi da tokom operacije nema civilnih žrtava, te da nije bilo ni vojnih žrtava SAD-a.

Naknadno je saopštila i da su u odvojenom vazdušnom napadu SAD u Siriji ubijena još dvojica vođa Islamske države. U drugom napadu ubijeni su, kako je navela, Abu-Hašum el-Umavi i još jedan viši član grupe.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво