Читај ми!

Mask ostao bez podrške dve kompanije za kupovinu Tvitera

Milijarder Ilon Mask i kompanija "Tviter" mogli bi da postignu dogovor o okončanju parnice narednih dana, što će omogućiti najbogatijem čoveku na svetu da kupi tu kompaniju za 44 milijarde dolara. U međuvremenu, dve kompanije, "Apolo" i "Sikst strit", koje su bile zainteresovane da učestvuju u finansiranju Maskove kupovine "Tvitera" odustale od toga.

Ilon Mask, koji je i direktor kompanije "Tesla", predložio je "Tviteru" da, ukoliko ta kompanija prekine spor sa njim, pristane na uslove iz sporazuma koji je postignut u aprilu – da kupi kompaniju za 54,20 dolara po akciji.

U pokušajima da okončaju parnicu, dve strane su se dogovorile da Maskovo svedočenje na pripremnom ročištu pred sudom u Delaveru, koje je trebalo da se obavi danas, bude odloženo, ali da se pregovori o završetku parnice nastavljaju, naveo je Rojtersov izvor.

Iz suda su saopštili da nisu primili nikakve zahteve ni od jedne strane i da se pripremaju za suđenje koja je zakazano za 17. oktobar.

"Tviterov" pravni tim i Maskovi advokati su obavestili sudiju o svojim namerama da pokušaju da prevaziđu međusobno nepoverenje i pronađu proces za zaključenje prodaje.

Rojters, pozivajući se na izvore, navodi i da su dve kompanije, "Apolo" i "Sikst strit", koje su bile zainteresovane da učestvuju u finansiranju Maskove kupovine "Tvitera" odustale od toga.

Nakon najave u utorak da će Ilon Mask nastaviti sa preuzimanjem "Tvitera", obustavljeno je trgovanje akcijama ove društvene mreže.

Nekoliko nedelja kasnije on je odustao od dogovora, navodeći da je zabrinut da je broj botova na platformi veći nego što je Tviter tvrdio.

"Tviter" je negirao optužbe i tužio Maska kako bi ga primorao da se dogovor realizuje, nakon čega je došlo i do naglog pada vrednosti akcije Maskove kompanije "Tesla".

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво