Читај ми!

Bolsonarov šok u Londonu: Pogledajte cenu goriva

Predsednik Brazila Žair Bolsonaro zastao je tokom posete Londonu, gde je prisustvovao sahrani kraljice Elizabete Druge, na benzinskoj stanici i snimio video kojim je, kako prenose britanski mediji, pokazao da je šokiran cenom benzina.

Žair Bolsonaro je stajao na "Šelovoj" stanici na londonskom Bejsvoter Roudu i pokazivao na cenu bezolovnog na elektronskom znaku.

Rekao je da je cena od 1,619 funti po litru "praktično dvostruko veća od proseka mnogih brazilskih država" i tvrdio da je gorivo u njegovoj zemlji među najjeftinijim na svetu.

Video je objavljen noć pre kraljičine sahrane. Korisnici društvenih mreža kritikovali su brazilskog predsednika tvrdeći da nije fer porediti cene goriva u Brazilu i Britaniji, jer je minimalna plata u Brazilu mnogo puta niža od one u Velikoj Britaniji.

Gorivo je u Britaniji poslednjih meseci pojeftinilo, kada je cena sa dve funte cena pala na 1,6. 

Britanski mediji navode da brazilski predsednik govori o ceni goriva u trenutku dok pokušava da izbegne da bude poražen na predsedničkim izborima sledećeg meseca.

Bivši lider Luiz Inasio Lula da Silva vodi sa 47 odsto u odnosu na Bolsonarovih 31 odsto, prema anketi IPEC-a objavljenoj u ponedeljak, navodi Skaj njuz.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво