Читај ми!

Akcija Evropola u Španiji, helikopterima i dronovima protiv Ndrangete

U Španiji su prošle nedelje uhapšena 32 osumnjičena povezana sa italijanskom kriminalnom organizacijom Ndrangetom zbog umešanosti u trgovinu drogom i pranjem novca, saopštio je Evropol. U operaciji hapšenja učestvovali specijalni timovi policije.

Evropol navodi da je u operaciji učestvovalo 500 pripadnika policije na terenu, uključujući specijalne interventne timove, helikoptere i dronove.

Operacija je, navodi se, bila praćena složenom istragom koju je pokrenula španska civilna garda, koja je radila na slučaju sa italijanskim karabinjerima, uz podršku Evropola i Evrodžasta.

Rezultat operacije su 32 hapšenja, 40 pretraga kuća na Ibici, u Barseloni, Malagi i Tenerifima, demontaža zatvorenih plantaža kanabisa, a zaplenjeno je oko 300.000 evra u gotovini, 18 kilograma amfetamina, 4,5 kilograma kokaina, vatrenog oružja i municije, stoji u saopštenju.

Evropol navodi da je istraga otkrila postojanje organizovane kriminalne grupe povezane sa Ndrangetom na Balearskim ostrvima u Španiji.

Veruje se da su imali aktivnu ulogu u trgovini kokainom i kanabisom između Španije i Italije, koristeći vozila opremljena skrivenim odeljcima i glisere za transport droge.

Neki od uhapšenih, takođe, povezani su sa brojnim ubistvima u Italiji. Istragom je otkriveno i nedozvoljeno držanje vatrenog oružja.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво