Читај ми!

Prosjak u Atlanti dobio 100 miliona dolara odštete od policije

Savezna porota u američkom gradu Atlanti presudila je da se prosjaku plati odšteta od 100 miliona dolara, jer ga je pre četiri godine policajac pogodio omamljivačem, zbog čega je čovek pao, slomio vrat i ostao paralizovan.

Porota je presudila da je policajac Džon Grubs upotrebio prekomernu silu protiv Džerija Blesingejma (69), koji je u julu 2018. godine prosio u centru Atlante, prenosi Atlanta džurnal-konstitjušen.

U tužbi se navodi da su dva policajca videla Blesingejma kako na ulici razgovara sa vozačem automobila. Policajac Grubs je izašao iz patrolnog vozila i rekao prosjaku da stane.

Blesingejm je, međutim, počeo da beži, a  policajac je potrčao i udario ga omamljivačem u vrat.

Prilikom pada, kako se navodi, prosjak je slomio vrat i ostao paralizovan.

Zdravstvena nega Džerija Blesingejma košta milion dolara godišnje, a do sada se nakupilo 14 miliona dolara troškova, kaže njegov advokat i ističe da Blesingejm nije predstavljao nikakvu pretnju.

Porota je utvrdila da policijska uprava Atlante treba da plati 60 miliona dolara, a da Grubs treba da plati preostalih 40 miliona dolara odštete Blesingejmu, na kog je reakcija policije ostavila doživotne posledice.   

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије