Читај ми!

Objavljen dokument na osnovu kojeg je obavljen pretres Trampove vile

Sekretarijat za pravosuđe objavio je redigovanu verziju pravnog dokumenta na osnovu kojeg je FBI obavio pretres i zaplenio poverljiva vladina dokumenta iz kuće bivšeg predsednika Donalda Trampa na Floridi.

U dokumentu su otkriveni detalji o papirima koje je Tramp držao u svojoj kući do januara ove godine, od predsednikovih rukom pisanih beležaka do informacija o nacionalnim obaveštajnim izvorima.

Od 38 stranica dokumenta, 21 je u većoj meri zatamnjena, dok je 13 u potpunosti redigovano.

Prema sudskom dokumentu, poverljivi dokumenti koje je Tramp držao u kući u Mar-a-lagu verovatno sadrže neke od najstrože čuvanih tajni američke nacionalne bezbednosti.

U zaključku dokumenta piše da postoji opravdan razlog za verovanje da se u Trampovim prostorijama mogu pronaći dokazi o krijumčarenju, plodovi zločina koji bi mogli imati dokaznu vrednost ili drugi predmeti u nezakonitom posedu koji krše tri savezna zakona.

Objavljeno je i pismo Trampovog advokata koji se žalio na istragu Sekretarijata za pravosuđe, navodeći da je Tramp imao ovlašćenja da skine oznaku tajnosti sa dokumenta. 

Pretres Trampove kuće 8. avgusta obavljen je u okviru federalne istrage o tome da li je bivši predsednik SAD po odlasku sa položaja ilegalno odneo dokumenta koja po zakonu pripadaju Nacionalnom arhivu. Među njima su neka dokumenta sa oznakom "strogo povjerljivo".

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи