Читај ми!

Najmanje 12 mrtvih u terorističkom napadu na hotel u Mogadišu

Najmanje 12 osoba je ubijeno, a više je povređeno, nakon što su militanti Al Šababa upali u hotel "Hajat" u Mogadišu, glavnom gradu Somalije. saopštili su lokalni zvaničnici.

Somalski zvaničnik Mohamed Abdikadir rekao je za Bi-Bi-Si da snage bezbednosti nastavljaju sa neutralizacijom terorista koji su se zatvorili u hotelskoj zgradi.

"Većina ljudi je spasena, ali je do sada potvrđeno da je najmanje osam civila poginulo", rekao je Abdikadir.

Devet osoba je povređeno i izneto iz hotela, rekao je ranije agenciji Rojters šef ambulantne službe.

Policija je saopštila da su napadači detonirali dve eksplozivne naprave ispred hotela "Hajat" pre nego što su ušli u zgradu i otvorili vatru.

Navedeno je da su se skrivali na poslednjem spratu hotela, nekoliko sati nakon početka napada, a da je specijalna policijska jedinica spasila desetine gostiju i osoblja iz hotela.

"Dva automobila-bombe su ciljala hotel ‘Hajat’. Jedan je udario u ogradu u blizini hotela, a drugi u kapiju hotela. Verujemo da su teroristi unutar hotela", rekao je za Rojters lokalni policajac.

Teroristička organizacija Al Šabab, koja je povezana sa Al Kaidom, duže vremena je u sukobu sa saveznom vladom.

Grupa kontroliše veći deo južne i centralne Somalije, ali je uspela da proširi svoj uticaj i na oblasti koje kontroliše vlada sa sedištem u Mogadišu.

Napad u petak predstavlja prvi teroristički akt u prestonici Somalije otkako je novi predsednik Hasan Šeik Mohamud izabran u maju.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије