Čitaj mi!

Ljudski ostaci pronađeni u koferima kupljenim na aukciji u Novom Zelandu

Policija vodi istragu nakon što su ljudski ostaci pronađeni u koferima kupljenim na aukciji u skladištu na Novom Zelandu, prenosi Gardijan.

Posmrtni ostaci pronađeni su u predmetima koji su se nalazili u skladištenom kontejneru koji je kupila jedna porodica, a dosadašnja istraga pokazuje da bi policija bi mogla da radi sa više kompleta ostataka, prenosi Njuzhab.

Policija je pokrenula istragu o ubistvu i pokušava da identifikuje posmrtne ostatke. Ne veruje da je porodica koja je kupila kofere umešana u ubistvo.

Stanari jedne kuće u Oklendu pozvali su policiju kada su otkrili posmrtne ostatke nakon što su "doneli imovinu bez vlasništva na njihovu adresu", rekao je detektiv Tofilau Famanuja Vaelua.

Policija nije želela da daje više komentara, rekavši samo da je u toku obdukcija.

"Razumemo da postoji značajan interes javnosti za ono što se dogodilo, ali s obzirom na prirodu otkrića, još uvek treba sprovesti niz istraga. Prioritet za policiju je da identifikuje preminulog kako bismo mogli da utvrdimo sve okolnosti", rekao je Famanuja Vaelua.

Prema njegovim rečima, nije bilo neposrednog rizika za javnost.

Jedan od komšija je za Njuzhab rekao da mu je žao porodice koja je kupila kofere jer oni nemaju ništa s tim i da je užasno to što se dogodilo.

Novinske veb-stranice objavile su da su druge komšije primetile "čudan miris" koji dolazi sa imanja, neposredno pre dolaska policije.

Druga komšinica je rekla da je njen sin video kofer koji je izvađen iz prikolice na imanju i da su ga odneli forenzičari.