Читај ми!

Vatrena odmazda u Meksiku – zbog hapšenja lidera, članovi kartela palili prodavnice i automobile

Pripadnici kartela su zbog hapšenja njihovog lidera zapalili desetine vozila i pojedine lokale i blokirali puteve u meksičkim državama Halisko i Guanahuato. Prema izveštajima, jedan član kartela je poginuo, a najmanje pet ih je uhapšeno.

Vatrena odmazda kartela širom meksičkih saveznih država Halisko i Guanahuato zbog hapšenja lidera kartela "Halisko nueva henerasion" nakon akcije vojske, prenosi Pais.

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador je na današnjoj konferenciji za medije rekao da je u akciji vojske u utorak uveče uhapšen lider kartela Rikardo Ruiz Velasko, što je izazvalo revolt kod članova kartela koji su zapalili desetine vozila i lokala u saveznoj državi Halisko, a blokirali su i pojedine putne pravce.

Nešto kasnije, u državi Guanahuato, pripadnici kartela su zapalili najmanje 25 prodavnica trgovačkog lanca "Okso", apoteke i manje lokale, a palili su i taksije i privatna vozila koja su se našla u blizini velikih saobraćajnica.

Prema izveštaju lokalnih vlasti Guanahuata, najviše incidenata bilo je u gradu Irapuato, u kojem je osim desetine prodavnica, zapaljena i benzinska stanica.

Prema izveštajima, u incidentima je jedan član kartela poginuo, a najmanje pet ih je uhapšeno. 

Predsednik Lopez Obrador je, tokom obraćanja, stanovnicima gradova u kojima su se incidenti dogodili garantovao bezbednost.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво