Читај ми!

Španski borbeni avion presreo let "Izidžeta" nakon lažne pretnje bombom

Španski ratni avion presreo je avion "Izidžeta", koji je poleteo sa londonskog aerodroma "Getvik" nakon što je jedan mladi Britanac na društvenim mrežama pretio bombom.

Britanac (18) koji je putovao sa pet prijatelja na ostrvo Menorka, proveo je noć u zatvoru i čeka sudsko saslušanje, rekao je portparol španske Civilne garde.

Na snimku incidenta prikazan je avion F-18 koji leti paralelno uz krilo Erbasa A319, koji obično prevozi između 120 i 150 putnika. Borbeni avion je zamahnuo krilima, pokazujući pilotu civilnog aviona da treba da ga prati.

Na snimku se mogu čuti putnici kako razgovaraju o tome šta se dešava, a jedna žena pita: "Zašto to radi, da li je to samo razmetanje?"

Vojni avioni obično presreću civilne avione kada zemaljska kontrola vazdušnog saobraćaja izgubi kontakt sa njima ili postoji uočena pretnja po letelicu ili putnike zbog upozorenja o bombi, sumnjivog predmeta ili terorističke aktivnosti koja se plaši.

Avion "Izidžeta" poleteo je sa londonskog aerodroma "Getvik" u 13 časova bezbedno je sleteo na aerodrom "Menorka" na Balearskim ostrvima sa pola sata zakašnjenja, i otpraćen je do bezbednosne zone.

Tamo je tinejdžer uhapšen, a tokom dva sata putnici su jedan po jedan iskrcavani i od njih je traženo da identifikuju svoj prtljag, a zatim su stručnjaci za eksploziv sa specijalno običeni psima uradili su bezbednosnu proveru, saopštila je Civilna garda.

Zbog ovog incidenta drugi letovi sa Menorke su kasnili.

Portparol "Izidžeta" potvrdio je da je let bio u pratnji vojnog aviona i da je došlo do odloženog iskrcavanja zbog bezbednosnih provera iz predostrožnosti, ali nije izneo detalje o uzroku.

"Bezbednost i bezbednost njegovih putnika i posade su uvek najviši prioritet 'Izidžeta' i želimo da se zahvalimo putnicima na razumevanju", rekao je portparol kompanije.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво