Читај ми!

Porodica ubijenog Afroamerikanca iz Ohaja strahuje da bi protesti mogli da postanu nasilni

Policija u Ohaju je u ponedeljak ubila Afroamerikanca Džejlenda Vokera ispalivši desetinu metaka dok je on pokušao da pobegne, saopštio je advokat porodice ubijenog. Porodica strahuje da bi protesti, koji traju nekoliko dana, mogli tokom vikenda da postanu nasilni.

Advokat porodice Bobi Dičelo je rekao da je Vokera ubila policija pozvavši se na policijski snimak koji bi sutra trebalo da bude dostupan javnosti, preneo je Rojters.

Lokalni zvaničnici su rekli da se incident dogodio kada su policajci pokušali da zaustave Vokera zbog saobraćajnog prekršaja dok je vozio u ponedeljak ujutru.

Voker je, kako su naveli, pobegao, a policija Akrona je saopštila da su policajci prijavili da je iz osumnjičenog vozila pucano iz pištolja.

Nakon nekoliko minuta, Voker je izašao iz automobila i pobegao, dok su ga policajci jurili i pucali na njega, rekavši da predstavlja smrtonosnu pretnju, navodi se u saopštenju policije koje je objavljeno u utorak.

Najavljeni su protesti tokom vikenda, a Dičelo je opisao video kao brutalan i rekao da su Vokerovi rođaci zabrinuti da bi protesti, koji već traju nekoliko dana, tokom vikenda mogli da prerastu u nasilne.

Voker u nizu ubistava Afroamerikanaca od policije u SAD za koja kritičari navode da su neopravdana, među kojima je i ubistvo Džordža Flojda 2020. u Mineapolisu koje je izazvalo proteste širom sveta protiv policijske brutalnosti.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво