Читај ми!

Teroristički napad u noćnom klubu u centru Osla, ima mrtvih i ranjenih

Dve osobe su ubijene, a više od 20 je ranjeno u noćašnjoj pucnjavi u noćnom klubu i ulici popularnoj za noćne izlaske u centru glavnog grada Norveške. Policija slučaj tretira kao teroristički akt.

Policija je u 1.19 posle ponoći dobila više dojava o pucnjavi u centru grada, a po dolasku na lice mesta napadač je brzo savladan, prenosi Rojters.

"Potvrđeno je da su dve osobe mrtve", saopštila je policija na Tviteru.

Prema najnovijim informacijama koje je saopštila policija, 10 osoba je teško povređeno, a 11 lakše, ali više nema životno ugroženih.

Mesto zločina se protezalo na više lokacija, od kluba "London pab" preko još jednog kluba u blizini, kao i okolnih ulica. U jednoj od njih je napadač ubrzo uhapšen, samo nekoliko minuta nakon otvaranja vatre, rekao je policijski zvaničnik Tor Barstad za novine Aftenposten.

"Video sam muškarca s torbom u ruci. Izvukao je pištolj i počeo da puca ", rekao je svedok, novinar Olav Reneberg.

"London Pub" je popularan gej bar i noćni klub u centru Osla, gde je za danas bila planirana gej parada koja je zbog tragedije otkazana.

Kako prenosi norveški NRK, policija napad tretira kao teroristički akt, a osumnjičeni je poznat policiji po osudama zbog nošenja noža i droge.

Tužilac Kristijan Halto kaže da se pretpostavlja da je napadač imao nameru da izazove ozbiljan strah, a nije isključena ni opcija psihičke neuračunljivosti.

Ovaj 42-godišnji državljanin Norveške iranskog porekla tereti se za ubistvo, ubistvo u pokušaju i teror. Najverovatnije je delovao sam.

Kao mera predostrožnosti, norveška policija, koja inače nije naoružana, nosiće oružje, saopšteno je danas iz policijskog vrha. Bezbednosne službe proveravaju da li ima opasnosti od novih napada. Za sada, tvrde, nema nikakvih indicija. 

Premijer Jonas Gar Store osudio je teroristički napad i izrazio saučešće porodicama.

 

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво