Читај ми!

Osumnjičeni za ubistvo američkog sudije imao listu za odstrel, na njoj i guverneri

Osumnjičeni za ubistvo penzionisanog sudije iz Viskonsina imao je listu za odstrel, na kojoj su bili i guverneri Mičigena Grečen Vitmer i Viskonsina Toni Evers, rekao je za Ej-Bi-Si zvaničnik koji je upoznat sa tokom istrage.

Snage bezbednosti su u petak izašle na teren nakon što je jedna osoba pozvala policiju i prijavila da se naoružani čovek nalazi u kući i da je ispalila dva metka, saopštio je državni tužilac Džoš Kaul.

Specijalna taktička jedinica policije pokušala je da pregovara sa napadačem pre nego što je upala u kuću. Unutra su pronašli 68-godišnjeg vlasnika kuće mrtvog, a u podrumu je bio 56-godišnji muškarac koji je naizgled pucao sam u sebe, rekao je tužilac.

Osumnjičeni, koji je kasnije identifikovan kao Daglas Uhde, prebačen je u obližnju bolnicu u kritičnom stanju.

"Ovo izgleda kao ciljani napad. Individua koja je osumnjičena imala je i druge mete. Izgleda da su povezani sa pravosudnim sistemom", rekao je sudija.

Pravosudni organi Viskonsina saopštili su da je ubijeni muškarac penzionisani sudija Džon Romer, koji je 2002. osudio Uhdea na šest godina zatvora i devet godina nadzora zbog oružane pljačke i prevare.

Policija je Romera pronašla vezanog za stolicu i upucanog, rekao je jedan zvaničnik.

Na listi za odstrel nalazi se više od deset imena, a ona je pronađena u automobilu osumnjičenog. 

Kaul je rekao da su vlasti kontaktirale sa osobama za koje se veruje da su bile mete i da su zaključili da u ovom trenutku nema opasnosti po javnu bezbednost.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво