Читај ми!

Šok bombe i sukobi, izraelska policija napala pogrebnu povorku ubijene novinarke Al Džazire

Pogrebna povorka ubijene reporterke Al Džazire Širin Abu Akleh bila je ometana zbog sukoba sa izraelskim policijskim snagama u Jerusalimu, koje su upotrebile i šok bombe.

Шок бомбе и сукоби, израелска полиција напала погребну поворку убијене новинарке Ал Џазире Шок бомбе и сукоби, израелска полиција напала погребну поворку убијене новинарке Ал Џазире

Stotine ljudi okupilo se ispred bolnice Svetog Josifa odakle je preuzeto telo ubijene novinarke.

Mnogi od njih mahali palestinskim zastavama i skandirali ono što je policija nazvala "nacionalističkim huškačkim pozivima".

Zbog toga je izraleska policija interevenisala i sukobila se sa učesnicima pogrebne povorke. Šest osoba je uhapšeno dok je najmanje deset osoba potražilo medicinsku pomoć.

Kovčeg reporterke, ikone palestinskog novinarstva, na kraju je prevezen u Stari grad Jerusalima gde je služena misa, pre sahrane na obližnjem groblju.

Širin Abu Akleh, 51-godišnja Palestinka hrišćanke veroispoveti, koja takođe ima američko državljanstvo, upucana je u glavu dok je izveštavala o izraelskoj operaciji u palestinskom izbegličkom kampu Dženin na severu Zapadne obale.

Izraelska vojske je najpre saopštila da je novinarku "verovatno" pogodio metak koji je došao sa palestinske strane ali su kasnije rekli da ne isključuju da su metak ispalili izraelski  vojnici.

Izrael je najavio međunarodnu istragu, jer tvrdi da nije moguće sa sigurnošću utvrditi sa koje je strane ispaljen metak. 

Palestinska uprava, rukovodstvo Al Džazire i katarska vlada optužili su izraelsku vojsku za ubistvo.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво