Читај ми!

Zapalio se turistički autobus u Egiptu, najmanje 10 poginulih

Najmanje desetoro ljudi, uključujući četvoro Francuza i jednog Belgijanca, poginulo je kada se turistički autobus sudario sa kamionom i eksplodirao na auto-putu u južnom Egiptu, saopštile su vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, zajedno sa turistima, u nesreći je poginulo pet Egipćana, a najmanje 14 osoba je povređeno, uključujući osam iz Francuske i šest iz Belgije.

Nesreća se dogodila oko 55 kilometara južno od drevnog grada Luksora, dok je vozilo saobraćalo ka hramovima Esne na zapadnoj obali Nila, prenosi AP.

Mnoga tela su ugljenisana, a povređeni su zadobili opekotine, modrice i prelome, naveo je zdravstveni zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman, jer nije ovlašćen da daje obaveštenja za medije, navodi AP.

Guverner provincije Asuan Ašraf Atija izjavio je da su povređeni prebačeni u bolnice i da su u stabilnom stanju.

Saobraćajne nesreće svake godine odnesu hiljade života u Egiptu, a uglavnom su uzrokovane neprilagođenom brzinom, lošim putevima ili lošom primenom saobraćajnih propisa.

Egipatska zvanična agencija za statistiku saopštila je da je u 2019. godini, poslednjoj godini za koju su dostupni statistički podaci, bilo oko 10.000 saobraćajnih nesreća, u kojima je poginulo više od 3.480 ljudi, prenosi američka agencija.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије