Читај ми!

Još se traga za drugom crnom kutijom kineskog aviona, nema preživelih

Kineske spasilačke službe nisu našle preživele nakon pada aviona "Čajna istern erlajnsa", kao ni drugu crnu kutiju, saopštili su zvaničnici.

"Boing 737-800" kompanije "Čajna Istern erlajnz" koji je leteo od grada Kunming za Guangdžou srušio se pre pet dana kada je poginulo 123 putnika i devet članova posade.

Spasioci su pronašli odašiljač lokacije za hitne slučajeve koji je bio blizu mesta gde se druga crna kutija (snimač podataka o letu) obično postavlja,  prenosi Rojters.

Prvobitno pronađena crna kutija, snimač u pilotskoj kabini, u sredu je poslata u Peking na ispitivanje do stručnjaka. Ta kutija pronađena je u veoma lošem stanju.

"Od 132 poginulih, iz uzoraka je identifikovano ukupno 120 ljudi", rekao je Dženg Si, šef lokalne vatrogsne i spasilačke službe.

Dodao je da među ostacima aviona nije bilo tragova eksploziva.

Kako podseća Rojters, to je prva avionska nesreća u Kini nakon 12 godina.

Kineski avion poleteo je u ponedeljak u 13.11 po lokalnom vremenu iz Kunminga, a trebalo je da sleti u 15.05 u Guangdžou. Sa praćenja na portalu Flajt radar nestao je u 14.22 na visini od 982 metra pri brzini od 696 kilometara na sat.

Nacionalni odbor za bezbednost transporta SAD (NTSB) saopštio je ranije da je odredio višeg zvaničnika koji će kao akreditovani američki predstavnik učestvovati u istrazi o padu kineskog aviona.

среда, 29. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије