Читај ми!

Severna Koreja lansirala još jednu raketu, ovaj put neuspešno

Severna Koreja je ispalila "neidentifikovani projektil", koji je eksplodirao u vazduhu odmah nakon, kako se čini, neuspelog lansiranja, saopštila je vojska Južne Koreje.

Saopštenje vojske Južne Koreje usledilo je nakon što su japanski mediji izvestili o sumnjivom severnokorejskom lansiranju projektila, prenosi agencija Rojters.

"Sumnja se da je projektil ispaljen sa jednog aerodroma koji se nalazi izvan Pjongjanga", saopštilo je ministarstvo odbrane Južne Koreje.

Neimenovani izvor iz japanskog ministarstva odbrane je okarakterisao projektil kao potencijalnu balističku raketu, javila je japanska televizija NHK.

Sa ovog aerodroma je nedavno sprovedeno više lansiranja, a SAD i Južna Koreja tvrde da su u dva slučaja izvedena testiranja novog interkontinentalnog balističkog raketnog sistema.

Severna Koreja je od januara testirala rekordan broj raketa, uključujući i svoje najveće oružje, još od 2017. godine, što je izazvalo osudu Sjedinjenih Država, Južne Koreje i Japana.

Komercijalni sateliti snimili su nedavno poligon za nuklearne probe Pungje-ri, a na snimcima se vidi da se gradi novi objekat i obnavlja stari, navodi se u izveštaju specijaliste iz kalifornijskog Centra za neproliferaciju.

Ovaj poligon je zatvoren otkako je Severna Koreja nametnula moratorijum na testiranje nuklearnog oružja 2018. godine. Kim je, međutim, objavio da se više ne oseća obaveznim da poštuje moratorijum, budući da je 2019. došlo do odlaganja pregovora o denuklearizaciji.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво