Читај ми!

Ambasador Srbije u Kijevu za RTS: Putevi su zakrčeni, u kontaktu smo s našim državljanima

Jedan broj građana Srbije evakuisao se iz Ukrajine i pre nego što je izdata preporuka amabasade, kaže ambasador Srbije u Kijevu Aca Jovanović. Ističe da su u kontaktu sa državljanima Srbije koji trenutno pokušavaju da napuste tu zemlju.

Ambasador Srbije u Kijevu Aca Jovanović kaže da su ovom trenutku na snazi mere upozorenja na opasnost.

"Čuju se detonacije, znači da ima aktivnosti", dodaje Jovanović. 

Što se tiče naših građana, onih koji nisu otišli iz Ukrajine nakon što je objavljena preporuka da to učine, kako kaže Jovanović, neki su krenuli tokom jučerašnjeg dana, a neki prekjuče.

"S obzirom na to da su putevi zakrčeni, da su na putevima prema zapadu kontrolni punktovi, jer je uvedeno ratno stanje, a samim tim i obaveza mobilizacije svih punoletnih državljana Ukrajine od 18 do 60 godina, tako da tu dolazi do zastoja i do stalnih kontrola", navodi Jovanović.

Ističe da je u kontaktu sa našim državljanima. 

"Pratim kretanje onih državaljana koji su se javili. Oni mi se javljaju povremeno, tako da znam dokle su stigli da bismo imali informaciju kada napuste zemlju", dodaje Jovanović.

Ukazao je da su dobili informaciju da će ukrajinske železnice u večernjim satima od 19.50 pa do 22.37 imati vozove koji polaze iz Kijeva u pravcu zapada.

"Ima sedam vozova i njihov kapacitet je negde oko 10.000 ljudi koje mogu da prevezu do kraja dana prema zapadu", poručio je Jovanović.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво