Читај ми!

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane pod virtuelnim napadom

Ukrajinsko ministarstvo odbrane našlo se pod hakerskim napadom, a veb-stranica ministarstva trenutno je nedostupna, saopštio je ukrajinski Centar za bezbednost informacija. I dve ukrajinske banke imale su problema sa onlajn plaćanjem i funkcionsanjem mobilne aplikacije.

Ukrajinski centar za strateške komunikacije i informacionu bezbednost, koji je deo tamošnjeg Ministarstva kulture, nije naveo krivca za napad, ali se u saopštenju sugeriše da potiče iz Rusije.

"Nije isključeno da je agresor koristio taktiku malih prljavih trikova, jer njegovi agresivni planovi ne funkcionišu u velikim razmerama", ističe se u saopštenju.

Kijev je krivio Moskvu za slične napade i u prošlosti, pošto je Rusija počela da gomila više od 100.000 vojnika blizu granice.

U poruci na početnoj stranici sajta ukrajinskog Ministarstva odbrane navodi se da je "u toku održavanje".

Ministarstvo je na Tviteru objavilo da je veb-stranica očigledno pod sajber napadom i da se radi na njenom osposobljavanju.

Oshad banka je potvrdila da je bila pod sajber napadom koji je rezultirao usporavanjem nekih njenih sistema. Centar za strateške komunikacije saopštio je da su korisnici Privat banke takođe imala problema sa plaćanjem i bankarskom aplikacijom.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије