Читај ми!

Bajden izvređao novinara Foksa, pa telefonirao da mu objasni - "ništa lično"

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden nazvao je u Beloj kući novinara "Foks njuza" Pitera Dusija "glupim kučkinim sinom", nakon čega ga je pozvao telefonom i objasnio mu da psovka koju mu je uputio nije "ništa lično".

Džozef Bajden se u ponedeljak sastao sa Savetom za konkurenciju i članovima svog kabineta kako bi razgovarali o načinima za snižavanje cena, koje su u decembru značajno porasle, zabeleživši najveći godišnji rast inflacije u gotovo četiri decenije.

Nakon pripremljenog obraćanja novinari su počeli da uzvikuju pitanja, nadajući se da će predsednik na neko i odgovoriti pre nego što im osoblje Bele kuće pokaže vrata.

Dok su novinari izlazili iz prostorije, dopisnik Foks njuza iz Bele kuće Piter Dusi pitao je predsednika SAD da li prihvata pitanja o inflaciji i misli li da će to biti tema pred "midterm izbore", na šta je Bajden, ne shvatajući da je mikrofon uključen, uz sarkastičan komentar sebi u bradu dodao i psovku - "kakav glupi kučkin sin".

Govoreći nešto kasnije u jednom televizijskoj emisiji, Dusi je rekao da ga je Bajden u roku od oko sat vremena pozvao telefonom i objasnio da psovka koju mu je uputio "nije ništa lično".

"Potrudio sam se da mu kažem da ću uvek pokušavati da pitam nešto drugačije od onoga što ostali pitaju. Rekao mi je: 'Treba to da radiš.' To je citat predsednika, tako da ću nastaviti da radim", istakao je Dusi.

Na pitanje da li mu se predsednik izvinio, Dusi je rekao da je svakako spustio tenziju.

"Cenim to. Imali smo lep razgovor. Svet je trenutno na ivici Trećeg svetskog rata, sa svim ovim stvarima koje se dešavaju. Cenim što je predsednik odvojio nekoliko minuta da me pozove i spusti tenziju. Ne treba niko da mi se izvinjava. Može da me naziva kako god hoće sve dok ga to tera da priča. To je dovoljno, možemo da idemo dalje. Biće godina da ga pitamo o različitim stvarima", rekao je Dusi.

Bajden je pre nešto više od godinu dana položio zakletvu uz obećanje da će zauzeti čvrst stav prema svakom i najmanjem znaku nepristojnosti među članovima svoje administracije.

"Ako ikada budete radili sa mnom i čujem da ste se prema kolegama odnosili s nepoštovanjem i nipodaštavanjem, obećavam vam da ćete istoga časa dobiti otkaz, na licu mesta. Svako ima pravo na poštovanje i dostojanstvo", rekao je tada Bajden saradnicima.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи