Читај ми!

Kancelarija Nensi Pelosi na Kapitolu, biro demonstranata za izgubljene stvari

Kada su zaposleni na Kapitol Hilu pokušavali da počiste nered 7. januara 2021, u kancelariju predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi počeli su da stižu neobični telefonski pozivi. Neki od onih koji su učestvovali u pobuni na Kapitolu 6. januara zvali su njenu kancelariju kako bi pokušali da saznaju gde mogu da pronađu stvari koje su tamo zaboravili.

Demonstranti koji su upali na Kapitol zvali su i pitali da li su zaposleni nešto pronašli, jer su tamo zaboravili telefon, ili su ostavili tašnu i raspitivali se čega ima u kancelariji, rekao je Džejmi Raskin, član komiteta Kongresa koji istražuje nerede 6. januara za Biznis insajder. Osoblje je, kaže, prosledilo pozive policiji.

"Policajci su brzo pozvali telefonom i rekli, da, samo nam dajte ime, adresu, društvenu mrežu, znate, i mi ćemo se za to pobrinuti", rekao je demokratski poslanik iz Merilenda.

Raskin je rekao je da ta epizoda ilustruje kako mnogi koji su upali na Kapitol nisu osećali da su učinili nešta loše.

"Šta mi je toliko fascinantno da je zaista bilo ljudi koji su se osećali kao da ih je predsednik pozvao u Vašington", rekao je Raskin.

Telefonski pozivi u potrazi za izgubljenim predmetima ilustruju jedan od glavnih izazova sa kojima se suočava komitet koji istražuje nerede.

"Kada im je rečeno da ulaze na Kapitol i da upadaju u Kapitol, rekli su da ih je predsednik pozvao da budu tamo. Oni nisu imali nikakvu vrstu suptilnog razumevanja podele vlasti. Oni su samo mislili da ih je osoba broj jedan u američkoj vladi pozvala da budu tamo, i da stoga imaju pravo", rekao je Raskin.

Prema Raskinovim rečima, taj stav koji je imalo toliko izgrednika "podvlači centralnu ulogu koju je Donald Tramp imao u onome što se dogodilo tog dana. Ali to takođe komplikuje stvari za komitet, jer stvara problem za pripisivanje krivice na različitim nivoima ponašanja".

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи