Čitaj mi!

Veliki požar u fabrici u Nju Džersiju, vatra se približava hemikalijama

Požar u hemijskoj fabrici u gradiću Pasaik, u saveznoj državi Nju Džersi, proširio se na više zgrada i preti da zahvati skladišta hemikalija u tom postrojenju, saopštile su lokalne vlasti. Na licu mesta je više od 200 vatrogasaca, ali vatra još nije pod kontrolom.

Gradonačelnik Pasaika Hektor Lora rekao je za lokalni portal Nortdžersi da detonacije i manje eksplozije u fabrici ukazuju na to da je vatra sve bliže hemikalijama.

Potvrdio je da su građani koji žive u tom kraju evakuisani, a ostalima koji žive u blizini naloženo da drže zatvorene prozore.

"Ovo je hemijski požar i to se vidi po boji koja se pojavljuje na nebu", rekla je Lora za novine, prenosi AP.

Jedan vatrogasac je povređen, dok se o uzroku požara za sada samo nagađa.

Na licu mesta je više od 200 vatrogasaca, ali vatra još nije pod kontrolom.

Požar je izbio u skladištu "Madžestik Industriza", kompanije koja proizvodi nameštaj za igraonice, kazina i bingo sale, i povezana je sa proizvođačem hlora.

Zvaničnici kažu da glavna fabrika hlora, koja proizvodi hemikalije za prečišćavanje vode za bazene, spa-centre i banje, nije zahvaćena požarom.

Prema dosadašnjim informacijama, glavna trospratna zgrada u kojoj je izbio požar, delimično se urušila.

Uprava za hitne situacije grada Njujorka saopštila je da bi stanovnici Njujorka mogli da vide požar ili osete dim, s obzirom na to da je ta hemijska fabrika udaljena dvadesetak kilometara zapadno od Menhetna.