Читај ми!

Prevrnuo se kamion sa migrantima u Meksiku, 54 osobe poginule

Pedeset četiri osobe iz Centralne Amerike poginule su kada se kamion u kojem su se nalazile prevrnuo u južnom Meksiku, u jednoj od najgorih nesreća u kojoj su učestvovali migranti koji rizikuju svoje živote kako bi se domogli Sjedinjenih Američkih Država.

Prikolica kamiona se otvorila, kada se prenatrpano vozilo slupalo na oštroj krivini ispred grada Tusla Gutijerez u meksičkoj državi Čijapas, prenosi Rojters.

Guverner Čijapasa Rutiljo Eskandon rekao je da je 49 ljudi poginulo na licu mesta, a još petoro dok im je ukazivana lekarska pomoć.

Kako su saopštile lokalne vlasti, u prikolici je bilo više od 100 ljudi.

Nekoliko desetina povređenih i prebačeno u bolnice u Čijapasu, koji se graniči sa Gvatemalom. Desetine gvatemalskih migranata navedene su na spiskovima povređenih objavljenim na društvenim mrežama.

Jedan očevidac rekao je za Rojters da je čuo jauke i jecaje među preživelima dok su ekipe Hitne pomoći hitale na mesto gde se kamion prevrnuo.

Među poginulima su muškarci, žene i deca, saopštila je Vlada države Čijapas, a predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador na Tviteru je izrazio tugu zbog "veoma bolnog" incidenta.

Meksičke vlasti ponudile su preživelima smeštaj i humanitarne vize, a guverner Čijapasa Rutiljo Eskandon rekao je da će odgovorni za nesreću biti kažnjeni.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво