Читај ми!

Roditelji osumnjičenog za pucnjavu u Mičigenu odbacili krivicu za ubistvo

Džejms i Dženifer Krambli, roditelji 15-godišnjeg Itana Kramblija, koji je osumnjičen da je u utorak ubio četvoro učenika srednje škole "Oksford" u mičigenskom okrugu Oklend, izjasnili su se da nisu krivi po četiri tačke optužnice za ubistvo iz nehata.

Sudija u Mičigenu odredio je od 500.000 dolara za Džejmsa i Dženifer Krambli, roditelje tinejdžera optuženog za ubistvo četvoro, i ranjavanje sedam srednjoškolaca pošto su u subotu privedeni nakon potere raspisane za njima.

Njih dvoje su prisustvovali sudskoj raspravi preko video konferencije nakon što su uhvaćeni kako se kriju u poslovnoj zgradi u Detroitu.

Oni se nalaze u istom zatvoru kao i njihov sin Itan Krambli, ali su svi odvojeni i izolovani, saopštile su vlasti. 

Džejms i Dženifer Krambli optuženi su u petak po četiri tačke za ubistvo iz nehata zbog pucnjave u utorak, a trebalo je da prisustvuju suđenju u petak popodne, saopštile su vlasti.  

Roditelji se, međutim, nisu pojavili na sudu u petak, zbog čega je policija izdala poternicu za parom koji je optužen po četiri tačke za ubistvo iz nehata jer su ignorisali znakove upozorenja uoči pucnjave u školi i dali svom sinu pristup pištolju.

Američke vlasti izdale su postere sa poternicom za roditelje, nudeći nagradu od 10.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja para. 

Advokat para, Šenon Smit, rekao je vlastima da su napustili grad ranije ove nedelje radi sopstvene bezbednosti.

Naglasio je da su njegovi klijenti u potpunosti nameravali da se predaju pre nego što su ih vlasti uhapsile u subotu ujutru, i demantovao tvrdnje tužilaca da je njihov sin imao neograničen pristup pištolju za koji se tereti.

Kramblijevi su optuženi tri dana nakon što je njihov 15-godišnji sin Itan osumnjičen da je koristeći pištolj za koji su zvaničnici rekli da ga je nekoliko dana ranije kupio njegov otac, otvorio vatru u srednjoj školi Oksford u gradu Oksfordu u Mičigenu, ubivši četiri učenika i ranivši još sedam osoba.

Stručnjaci kažu da roditelji u SAD retko bivaju optuženi za pucnjave u školama u koje su umešana njihova deca. Ako budu osuđeni, Kramblijevi bi mogli da se suoče sa kaznom od 15 godina zatvora.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво