Читај ми!

Papa Franja u Grčkoj upozorio na "povlačenje demokratije" u Evropi i svetu

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja stigao je u posetu Grčkoj. Upozorio je na "povlačenje demokratije" i istakao da bez Atine i Grčke, Evropa i svet ne bili ono što su danas.

Papa Franja je u svom prvom govoru u predsedničkoj vili u Atini, tokom trodnevne posete Grčkoj, izjavio je da je tu rođena demokratija.

"Danas dolazi do povlačenja demokratije, ne samo na Starom kontinentu. Učešće svih je od suštinskog značaja ne samo za postizanje ciljeva, već zato što govori o tome ko smo mi", rekao je grčkim i vatikanskim zvaničnicima, kao i katoličkim biskupima koji su prisustvovali ceremoniji dobrodošlice.

Dodao je da bez Atine i Grčke, Evropa i svet ne bi bili ono što su danas, ali je napomenuo da se stanje u Grčkoj pogoršalo posle ekonomske krize.

Grčka predsednica Katerina Sakelaropulu poželela je dobrodošlicu papi Franji u Atini, iznoseći pohvale za njegov rad i njegovu "duboku društvenu osetljivost", prenosi Katimerini.

Papa Franja doputovao je u Atinu, u okviru obilaska mediteranskih zemalja, tokom kojeg želi da ukaže na patnje migranata i izbeglica, a u nedelju, 5. decembra posetiće, po drugi put, ostrvo Lezbos.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво