Читај ми!

U pritvoru tinejdžer osumnjičen za pucnjavu u Mičigenu, troje ranjenih u teškom stanju

Troje učenika je ubijeno, a osam osoba je ranjeno u pucnjavi u srednjoj školi u Mičigenu, saopštile su vlasti. Osumnjičeni petnaestogodišnjak u pritvoru je za maloletnike.

Među osmoro ranjenih u pucnjavi u srednjoj školi "Oksford" u američkoj državi Mičigen, nalaze se nastavnik i sedmoro učenika te škole, od kojih je troje u teškom stanju, prenosi Si-En-En.

Osumnjičeni, koji je priveden ubrzo nakon što je ispalio 15 do 20 metaka, učenik je druge godine srednje škole, rekao je zamenik šerifa Majkl Mekejb, koji je dodao da su mu roditelji angažovali advokata, te da mu nisu dozvolili da razgovora sa policijom.

Predsednika Džozefa Bajdena vest o ovom incidentu zatekla je u obilasku na tehničkom koledžu u Minesoti, rekla je novinarima portparolka Bele kuće Džen Psaki.

"Moje srce je uz porodice koje prolaze kroz nezamislivu tugu zbog gubitka svojih voljenih osoba", poručio je Bajden iz Minesote.

Guvernerka Mičigena Grečen Vitmer izjavila je da je ovo velika tragedija, kao i da su pucnjave u američkim školama problem sa kojim treba da se suoče.

SAD su, inače, zabeležile najveći skok broja ubistava u poslednjem veku, pošto je tokom 2020. godine ubijeno 21.570 Amerikanaca, proizlazi iz statistike koju je objavio Federalni istražni biro. 

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво